15/04/202412:33

Του Κώστα Διαμαντόπουλου, Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα»: “Eύλογα ερωτηματικά”

Του Κώστα Διαμαντόπουλου, Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα»: Eύλογα ερωτηματικά

του Κώστα Διαμαντόπουλου, Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα»

Διάβασα το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας σχετικά με την κατανομή αυξημένης χρηματοδότησης συνολικού ύψους 54,5 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Πρόκειται για παροχές σε είδη (τρόφιμα) και υπηρεσίες με σκοπό την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της άμβλυνσης του φαινομένου περιθωριοποίησης ευάλωτων ομάδων.

Πρόκειται για θετική εξέλιξη. Άλλωστε στηρίξαμε τη σχετική πρόταση όταν ήρθε στην Περιφερειακή Επιτροπή.
Η αναλυτική ανάγνωση όμως του Δελτίου Τύπου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Ενώ την προηγούμενη προγραμματική περίοδο οι ωφελούμενοι από αντίστοιχες δράσεις έφτασαν του 60 χιλ. στη Δυτική Ελλάδα, τώρα υπολογίζονται σε ”περισσότερους από 40000…”.

Θυμίζω ότι το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2023 ”σκαρφάλωσε” στο 35, 2% όταν το 2019 καταγραφόταν στο 23,8%.
Περισσότεροι δηλαδή πόροι, για λιγότερους όμως, την ίδια περίοδο που η Δυτική Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί σε μια παγίδα φτηνής ανάπτυξης που αναπαράγει φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό και ανισότητες….

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα