28/02/202313:01

Τους βουλευτές της Επιτροπής Πολιτισμού της Κ.Σ. της Ευρώπης υποδέχθηκε ο Νίκος Κοροβέσης

Επίκεντρο του Συμβούλιου της Ευρώπης έγινε για τρεις ημέρες η Αρχαία Ολυμπία αφού στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης με θέμα την Πολιτιστική Κληρονομιά του Νερού, έπειτα από πρωτοβουλία της ηλειακής καταγωγής βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, με την παρουσία 34 βουλευτών του Κ.Σ της Ευρώπης, λαμπρών επιστημόνων ομιλητών και βουλευτών της Ελληνικής Βουλής.

Τους βουλευτές της Ευρώπης συνόδευε ακόμα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο βουλευτής Θοδωρής Ρουσόπουλος και η βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή.

Ο κ. Κοροβέσης τους πρόσφερε ως δώρα φιλοξενίας το λεύκωμα της ΠΔΕ με τις ομορφιές και την ιστορία του τόπου καθώς και  κρασιά προσφορά του Κτήματος Μπριντζίκη και βαζάκια με τυποποιημένες βρώσιμες ελιές Ηλείας προσφορά από την Παρασκευόπουλος ΑΕ ΗΛΙΣ.

Ο κ. Κοροβέσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς από τους ευρωπαίους αλλά και έλληνες βουλευτές και τόνισε ότι “Ήταν πολύ σημαντικό το ότι αυτή η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ειρήνη, τον Ολυμπισμό και ότι πρεσβεύει ο ιερός τούτος τόπος της Ηλειακής γης για την παγκοσμιότητα. Επιστρέφοντας στις πατρίδες τους στην Ευρώπη, γίνονται πλέον οι ίδιοι πρεσβευτές της Ολυμπιακής γης, της φιλοσοφίας του OLYMPIAN LAND που προωθούμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία μάλιστα διακρίνεται για τον υδάτινο πλούτο της.”

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα