08/03/202318:55

Τραγωδία στα Τέμπη – Επίσημα στοιχεία ΕΛΑΣ: Ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί

Συνολικά 56 νεκροί ταυτοποιήθηκαν από τη συγκριτική ανάλυση 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το αρχείο της ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι «ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών, καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων».

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι «και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν βρέθηκε σχετικό δείγμα».

Σχετικά με το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού (Σύρου), ο αδελφός του οποίου εντοπίστηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου».

Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα