28/01/202122:25

Τραγωδία στον Όλυμπο: Αυτοί είναι οι δύο γιατροί από το Νοσοκομείο Λάρισας που έχασαν τη ζωή τους όταν τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα

Στο πένθος βυθίστηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μετά το τραγικό συμβάν στον Όλυμπο – Οι δύο γιατροί εργάζονταν στη ΜΕΘ του Γενικού νοσοκομείου στην 1η γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό
Συντετριμμένοι είναι οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από τον αδόκητο θάνατο των δυο συναδέλφων τους, Τηλέμαχο Ζαφειρίδη, παθολόγο- εντατικολόγο και Θεόδωρο Χατζόπουλο, αναισθησιολόγο, οι οποίοι βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους όταν τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα στον Όλυμπο.

Οι δυο φίλοι και συνάδελφοι ήταν από τους γιατρούς που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορωνοϊού στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και όπως είπε στο protothema.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ κ. Απόστολος Κομνός :«Δεν θα χάσει μόνο η Λάρισα δυο εκπληκτικούς γιατρούς και ανθρώπους αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή. Ο Τηλέμαχος ήταν γιατρός του τμήματός μας και ο Θοδωρής με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είχε πάρει απόσπαση στη ΜΕΘ και βοήθησε ένα σωρό κόσμο. Ο Τηλέμαχος ήταν άνθρωπος και γιατρός και έκανε μοναδικά πράγματα. Ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον τομέα ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Θεραπείας. Ήταν άξιος γιατρός και άνθρωπος. Κανείς μας δεν μπορεί να το πιστέψει».

Το πάθος και των δυο γιατρών για το σκι ήταν μεγάλο και το απολάμβαναν εδώ και χρόνια. Όπως εξήγησε ο κ. Κομνός ήταν μετά από εφημερία και είχαν ρεπό. «Η άδειά τους ήταν το χειμώνα για να μπορούν να απολαμβάνουν το χόμπι τους. Ο Τηλέμαχος ήταν και δάσκαλος του σκι, απ’όσο ξέρω δεν ήταν πρωτάρης. Ο Τηλέμαχος αφήνει πίσω του τρια παιδιά και ο Θοδωρής ένα παιδάκι όλους ανήλικα».

Οι δυο γιατροί βρίσκονταν με ακόμη ένα άτομο στην περιοχή Ξερολάκι, στον Όλυμπο, στην προσπάθεια τους να ανέβουν το βουνό. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν πάει μαζί και άλλη ομάδα ορειβατών-σκιέρ αλλά είχαν χωριστεί σε ομάδες των τριών ατόμων.

Ο τρίτος της παρέας των γιατρών μόλις χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα κατάφερε να βγει από το χιόνι και ειδοποίησε διασώστες και τις Αρχές ενημερώνοντας πως οι δυο φίλοι του αγνοούνται. Μετά από έρευνες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ΕΜΑΚ, το πλήρωμα σούπερ πούμα εντόπισε τους δυο άνδρες χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι δυο γιατροί μεταφέρθηκαν στον Κοκκινοπηλό και από εκεί στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

tilemachos
Ο άτυχος γιατρός Τηλέμαχος Ζαφειρίδης
zafeiridis-tilemachos
Ο άτυχος γιατρός Τηλέμαχος Ζαφειρίδης
zafeiridistilemachos
Ο άτυχος γιατρός Τηλέμαχος Ζαφειρίδης

θεοδωροσ-χατζοπουλος
Ο άτυχος γιατρός Θεόδωρος Χατζόπουλος
χατζοπουλος

Ο άτυχος γιατρός Θεόδωρος Χατζόπουλος

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα