28/02/202310:46

Τρελή καταδίωξη ληστών στο κέντρο της Αθήνας μετά από ληστείες σε βενζινάδικα

Δύο ληστείες σε Πειραιά και Κολωνό μέσα σε 30 λεπτά. Η τρελή καταδίωξη, η σύγκρουση και οι τρεις δράστες που έγιναν «καπνός».
Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Δευτέρας (27/1), όταν έλαβε χώρα καταδίωξη ύποπτου αυτοκινήτου μετά από δύο διαδοχικές ληστείες σε βενζινάδικα σε Πειραιά και Κολωνό.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε διάστημα περίπου 30 λεπτών σημειώθηκαν δύο επιθέσεις ληστών σε πρατήρια υγρών καυσίμων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στον Κολωνό και στην οδό Ρετσίνα στα Καμίνια του Πειραιά. Οι δράστες με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και άρπαξαν τις εισπράξεις.

Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και έδωσαν και τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Περιπολικά και μοτοσικλετιστές έκαναν αναζητήσεις στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας μέχρι που κάποια στιγμή εντοπίστηκε στη λεωφόρο Κηφισού το ύποπτο όχημα.

Οι τρεις επιβάτες στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να ξεφύγουν. Όμως στην οδό Αχαρνών στα Πατήσια ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε ένα σταθμευμένο όχημα. Στη συνέχεια, οι τρεις ύποπτοι άνοιξαν τις πόρτες και προσπάθησαν να διαφύγουν στα στενά της περιοχής.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, ύστερα από έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ήταν κλεμμένο πριν από λίγες μέρες από την Κυψέλη, ενώ στο εσωτερικό του βρήκαν ένα πιστόλι ρέπλικα και μια κουκούλα full face.

Το αυτοκίνητο θα εξεταστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα