08/10/202110:51

Τρίτη δόση εμβολίου: Πόσους μήνες μετά τη 2η κάνουμε την 3η αναμνηστική δόση

Ανοίγει την Κυριακή η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους άνω των 50. Πόσοι μήνες πρέπει να έχουν περάσει από τη δεύτερη.

Προχωρά η προτεραιοποίηση των ηλικιακών ομάδων που θα λάβουν την αναμνηστική, τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Χθες, ανακοινώθηκε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, για τους πολίτες 50 ετών και άνω.

Είχαν προηγηθεί οι ανοσοκατεσταλμένοι (η πλατφόρμα για ραντεβού άνοιξε στις 14 Σεπτεμβρίου) και ακολούθησαν οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί.

Πόσους μήνες μετά τη δεύτερη χορηγείται η τρίτη δόση

Η χορήγηση της τρίτης δόσης γίνεται έξι έως οκτώ μήνες μετά από τη δεύτερη δόση.

«Για την τρίτη δόση πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες από τον εμβολιασμό σας. Τα αντισώματα δεν έχει νόημα να τα μετρήσετε. Τα αντισώματα είναι πάρα πολλά στον οργανισμό. Σε έξι μήνες θα κάνετε το εμβόλιό σας» δήλωσε σήμερα η Ματίνα Παγώνη σχετικά με το χρονικό διάστημα.

Με ποιο εμβόλιο γίνεται η τρίτη δόση

Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι με εμβόλιο mRNA για όσους έχουν λάβει δυο δόσεις με mRNA, ή δυο δόσεις με Astra Zeneca ή τη μια δόση του Johnson & Johnson.

Στους ανοσοκατεσταλμένους η τρίτη δόση μπορεί να χορηγηθεί ακόμα και τέσσερις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Η παρενέργεια που εμφανίζεται στο 5,2%

Μία ανεπιθύμητη παρενέργεια είναι συχνότερη στην τρίτη δόση και εμφανίζεται στο 5,2% όσων κάνουν την αναμνηστική. Αφορά τη διόγκωση του μασχαλιαίου αδένα στο χέρι στο οποίο έχει πραγματοποιηθεί η τρίτη δόση του εμβολίου.

 iEidiseis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα