27/01/202120:40

Βαλυράκης: Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, καθώς δύο αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εμπλοκή αλιευτικού σκάφους που έκανε ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του θύματος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Σπύρου εκτιμά ότι ως αύριο οι ανακριτικές Αρχές θα έχουν καταλήξει για την ταυτότητα των χειριστών του αλιευτικού και το εν λόγω σκάφος.

Ο κ. Σπύρου ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπάρχουν δύο αυτόπτες μάρτυρες που έχουν καταθέσει συγκεκριμένα γεγονότα, ενώ έχει «κλειδώσει» η ώρα του συμβάντος.

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο πρώην υπουργός πήγε στο σκάφος του για να βγει για ψαροντούφεκο σε μια κοντινή βραχονησίδα. Στη διαδρομή συνάντησε ψαράδες που ήταν σε αλιευτικό και διαπληκτίστηκαν, με αφορμή την απαγόρευση που υπάρχει λόγω των μέτρων για την Covid-19.

Μάλιστα -όπως έχουν καταθέσει οι μάρτυρες, οι οποίοι έχουν δει το συγκεκριμένο αλιευτικό, τρεχαντήρι μήκους οκτώ μέτρων- οι αλιείς έδειξαν επιθετική συμπεριφορά απέναντι στο Σήφη Βαλυράκη και άρχισαν να κάνουν κύκλους γύρω από το φουσκωτό του ενώ εκείνος καθόταν άκρη σε αυτό, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα και το σκάφος του να συνεχίσει την πορεία του.

Επίσης, τόνισε ότι οι ψαράδες της περιοχής έχουν συγκεκριμένες ώρες και συνήθειες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τις Αρχές στην ταυτότητά τους.

Ο κ. Σπύρου δήλωσε ότι είναι απόλυτα σίγουρος πως ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από προπέλα αλιευτικού και όχι από την προπέλα του φουσκωτού, και σημείωσε ότι αναμένεται σήμερα να υπάρξει πόρισμα για το είδος και το μέγεθος της προπέλας.

Αναρωτήθηκε δε αν ο χειριστής του αλιευτικού είδε τον πρώην υπουργό να πέφτει στη θάλασσα και ότι τον χτύπησε με την προπέλα του σκάφους του και δεν τον βοήθησε.

Προανάκριση διενεργείται από τη λιμενική αρχή της Ερέτριας υπό τη λιμενική αρχή της Εύβοιας για τα ακριβή αίτια και συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, ανέφερε επίσης στην ΕΡΤ ο Νίκος Κοκκάλας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζονται και λαμβάνονται καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, επαγγελματίες αλιείς, κατοίκους.

Επίσης έχει οριστεί πραγματογνώμονας ενώ υπάρχει συνεργασία των Λιμενικών Αρχών με την αστυνομία και ιατροδικαστικές Αρχές, με βασικό στόχο να μην υπάρξει καμία σκιά, υπόνοια, κανένα ερωτηματικό ως προς τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του πρώην υπουργού.

cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα