05/06/202108:30

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Διαβεβαιώσεις για προκήρυξη για γιατρούς με έξτρα κίνητρα αλλά και μόνιμες λύσεις για την Παθολογική κλινική αλλά και γενικότερα για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου

Διαβεβαιώσεις πως θα αναζητηθούν οι μόνιμες λύσεις για τη στελέχωση και κάλυψη των μεγάλων κενών σήμερα με γιατρούς και υπόλοιπο νοσηλευτικό και μη προσωπικό στα Νοσοκομεία της Ηλείας και ειδικότερα στην Παθολογική του Νοσοκομείου Πύργου έδωσε χθες το απόγευμα σε έκτακτη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Πύργου ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνης ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας στον Πύργο.

Στην σύσκεψη αυτή στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ , κ. Γιάννης Καρβέλης και ο Διοικητής του νοσοκομείου Πύργου κ. Χρήστος Χριστόπουλος εοι βουλευτές Ηλείας της ΝΔ κ.κ. Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Νικολακόπουλος, η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Πύργου, κα Σία Βασιλείου, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Ειρήνη Αγγελάκου καθώς και Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην προκήρυξη νέων θέσεων ιατρών με έξτρα κίνητρα προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο των άγονων προκηρύξεων καθώς και ότι εξετάζεται από το υπουργείο το αίτημα ένταξης του Νοσοκομείου Ηλείας ως Αγονο Α’ προκειμένου να υπάρχουν περισσότερα κίνητρα για τους γιατρούς προκειμένου να επιλέξουν να έρθουν στην Ηλεία και να εργαστούν και να σταδιοδρομήσουν στα νοσοκομεία της Ηλείας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δήλωσε συγκεκριμένα «Βρέθηκα στο Νοσοκομείο του Πύργου για να συζητήσω με την διοίκηση ζητήματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία της δομής αυτής αλλά και σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ να δούμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις υπόλοιπες δομές της περιοχής. Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι στη μάχη που δίνουμε με την πανδημία, μέχρι σήμερα και το σύστημα υγείας άντεξε και το νοσοκομείο Πύργου και οι υπόλοιπες δομές του Νομού με επάρκεια και πληρότητα αντιμετώπισαν την μεγάλη μάχη που δώσαμε».

Στο θέμα της Παθολογικής Πύργου αναφέρω πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει έρχονται από παλιά όμως στόχος είναι να δοθούν τώρα οι λύσεις. Πρόσθεσε δε, πως θεωρεί αυτονόητο πως θα προκυρηχθούν νέες θέσεις Παθολόγων αλλά και άλλες που χρειάζεται η μονάδα.

«Το νοσοκομείο του Πύργου στήριξε και δομές εκτός Νομού, λειτούργησε ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού και μη κορωνοϊού. Όλοι γνωρίζουμε ότι προβλήματα υπάρχουν και αναφέρομαι στο γνωστό πρόβλημα της Παθολογικής Κλινικής. Επιτρέψτε μου να πως όμως ότι τα προβλήματα αυτά δεν είναι σημερινά, έρχονται από το παρελθόν και στόχος και σκοπός της επίσκεψης μας είναι να δώσουμε  μόνιμες λύσεις ώστε να δώσουμε συνέχεια στην περίθαλψη και την παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα προκηρυχτούν νέες θέσεις Παθολόγων και άλλες που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο.

«Συζητήσαμε και θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη των υπηρεσιών σε όλο τον Νομό και θέματα που λιμνάζουν πάρα πολλά χρόνια όπως η αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του νοσοκομείου και των δομών της περιοχής. Νομίζω ότι τώρα που αυτή η περιπέτεια με την πανδημία φτάνει στο τέλος, θα έχουμε την δυνατότητα να μπορέσουμε να επισπεύσουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τομέας της υγείας για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας.

Η Πανδημία δεν έχει τελειώσει και εμείς έχουμε δυο όπλα. Το μεγαλύτερο είναι ο εμβολιασμός ο οποίος εξελίσσεται ομαλά και είμαστε βέβαιοι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε χτίσει το απαραίτητο τείχος ανοσίας για να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα και να υποδεχτούμε με ασφάλεια τους τουρίστες που είναι σημαντικοί και για την περιοχή της Ηλείας. Το δεύτερο είναι η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας έτσι ώστε να ξεμπερδέψουμε γρηγορότερα με την πανδημία. Διαβεβαίωσα τις διοικήσεις των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας και τα στελέχη του νοσοκομείου ότι θα είμαστε δίπλα τους. Γνωρίζουμε σε βάθος τα προβλήματα όχι τόσο επειδή μας τα μεταφέρουν υπηρεσιακώς οι δυο διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αλλά μας μεταφέρουν και την εικόνα και οι βουλευτές του Νομού και όλοι μαζί είμαστε μία ομάδα προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα