09/05/202413:28

ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ: Μετά την «εκρηκτική» απαίτηση του κοινού, η παράσταση συνεχίζει την περιοδεία της. Επόμενος σταθμός… Αμαλιάδα!

ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ του Νηλ Σάιμον

βασισμένο στα διηγήματα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ

Μετά την «εκρηκτική» απαίτηση του κοινού, 

η παράσταση συνεχίζει την περιοδεία της. Eπόμενος σταθμός… Αμαλιάδα!

Διασκευή: Ελένη Ράντου

Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Στον ρόλο του Τσέχωφ, ο Τάσος Χαλκιάς

Πρωταγωνιστούν (Αλφαβητικά):

Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, 

Λυδία Σγουράκη, Πάνος Σταθακόπουλος,

Δήμητρα Στογιάννη, Χάρης ΧιώτηςΗ εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, μετά την τεράστια επιτυχία και τα συνεχή sold out σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζεται την Τρίτη 21/5 στην Αμαλιάδα. Πρόκειται για μία ακόμα εντυπωσιακή παραγωγή από την εταιρεία «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη.

  • Τρίτη 21 Μαΐου στην Αμαλιάδα
  • Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, βασισμένη στη διασκευή του ΝηλΣάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, μετά την τεράστια επιτυχία και τα συνεχή sold out σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζεται την Τρίτη 21/5 στην Αμαλιάδα.
  • Πρόκειται για μία ακόμα εντυπωσιακή παραγωγή από την εταιρεία «Μέθεξις» τουΧρήστου Τριπόδη.
  • Λίγα λόγια για το έργο:
  • Ο Αντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και απότηνεπαρχίατης προεπαναστατικήςΡωσίας,μεγεθύνονταςμεγλαφυρότρόπο,αλλά πάνταμεσυμπάθεια,τις συνήθειες,τιςεμμονέςτους, τουςφόβουςτους,τηνπροσήλωσήτουςστα μικροσυμφέροντάτους,τηναφέλειάτους,αλλάκαιτηνπονηριάτους. Επί σκηνής,παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνία ςτου:από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι.

Ολοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο».

Η Ελένη Ράντου τιτλοφόρησε τη διασκευή της «Βότκα Μολότοφ», κλείνοντας το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν. Το κείμενό της διαθέτει γλωσσική αμεσότητα και χιουμοριστική σπιρτάδα. Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους, θα μοιραστούν μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους.

Σε μια εποχή που ο διαφορετικός χαρακτήρας, η διαφορετική, από ιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα, άποψη, ακόμα και το αντίθετο φύλλο ή η διαφορετική φυλή, όπως και η διαφορετική πολιτική ένταξη, αντιμετωπίζονται με μια ανθρωποφαγική σχεδόν διάθεση, με κηρύγματα μίσους και απαξίωσης, η αγάπη του Τσέχωφ για τον άνθρωπο, καθώς και το χιούμορ του μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά.Ο Νικορέστης Χανιωτάκης στήνει μια σύγχρονη παράσταση γοργών ρυθμών, με νεύρο, ευρηματικότητα και θεατρική ευφορία, με οκτώ εξαιρετικούς ηθοποιούς.

Επί σκηνής, θα δούμε και τον ίδιο τον Αντον Τσέχωφ, μέσα από την ερμηνεία του Τάσου Χαλκιά.

Συντελεστές:

Κείμενο: Νηλ Σάιμον – Ελένη Ράντου (βασισμένο στα διηγήματα του Αντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ

)Διασκευή: Ελένη Ράντου

Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιάννης Μαθές

Σκηνικά-Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Πηνελόπη Σκαλκώτου – Λυδία ΣγουράκηCreative Agency: GRID FOX

Παραγωγή: Χρήστος Τριπόδης – «Μέθεξις»

Παίζουν (Αλφαβητικά):

Ιωάννης Απέργης,

Παναγιώτα Βιτετζάκη


Βίβιαν Κοντομάρη,

Λυδία Σγουράκη,

Πάνος Σταθακόπουλος,

Δήμητρα Στογιάννη,

Χάρης Χιώτης.

Στον ρόλο του Τσέχωφ, ο Τάσος Χαλκιάς

Πληροφορίες:Πολυχώρος Πολιτισμού Δήμου Ηλιδας – Αμαλιάδα, Ηλεία

Τρίτη 21 Μαΐου Ώρες παραστάσεων: 18.30 & 21.15

Ηλεκτρονική Προπώληση: www.more.com/theater/botka-molotof

Παραγωγή:Εταιρεία Θεατρικών Παραγωγών «ΜΕΘΕΞΙΣ» – Χρήστος Τριπόδης

Επικοινωνία: 210 7622034, 6943290294

Email: [email protected]

  • Ολοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μαςγια το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο».ΗΕλένηΡάντουτιτλοφόρησετηδιασκευήτης«ΒότκαΜολότοφ»,κλείνονταςτομάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης πουετοιμάζονται να βιώσουν. Το κείμενό της διαθέτει γλωσσική αμεσότητα καιχιουμοριστική σπιρτάδα. Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη,τουςκαημούςκαιτουςπόθουςτους,θαμοιραστούνμαζίμαςτοδάκρυτους,τομελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους. Σε μια εποχή που οδιαφορετικός χαρακτήρας, η διαφορετική, απόιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα,άποψη, ακόμα και το αντίθετο φύλλο ή η διαφορετική φυλή, όπως και ηδιαφορετικήπολιτικήένταξη,αντιμετωπίζονταιμεμιαανθρωποφαγικήσχεδόνδιάθεση,μεκηρύγματα μίσους καιαπαξίωσης, η αγάπητουΤσέχωφ για τονάνθρωπο, καθώς και το χιούμορ του μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά.ΟΝικορέστηςΧανιωτάκηςστήνειμιασύγχρονηπαράστασηγοργώνρυθμών,μενεύρο,ευρηματικότητακαιθεατρικήευφορία,μεοκτώεξαιρετικούςηθοποιούς.Επί σκηνής,θαδούμεκαι τονίδιοτονΑντον Τσέχωφ,μέσααπό τηνερμηνείατουΤάσου Χαλκιά.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα