Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ

Βουλευτές ΚΚΕ: Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου

15/09/2021
0 0
Δήμος Πύργου: Δίνονται οικονομικά κίνητρα στους Παθολόγους που θα επιλέξουν να έρθουν στο Νοσοκομείο Πύργου- Παν. Αντωνακόπουλος: «Θα καλύψουμε το κόστος στέγασης των γιατρών»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Προς τον Υπουργό Υγείας – Θέμα: Για το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας

Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας (8444/5-8-2021) προς την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας, καθώς δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση και πλέον, έχει υπερβεί το χαρακτηρισμό “οριακή”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξουθένωση του υπάρχοντος προσωπικού (ιατρικού και μη) αλλά και την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής.

Εντός του τελευταίου έτους έχουν αποχωρήσει-παραιτηθεί 17 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από το συγκεκριμένο νοσοκομείο λόγω συνθηκών εργασίας με αποτέλεσμα, ένας ολόκληρος νομός να στερείται σύγχρονων υπηρεσιών υγείας. Το πρόβλημα θα μεγαλώσει κι άλλο, καθώς ακόμα 7 γιατροί αναμένεται να μπουν σε αναστολή.

Οι μετακινήσεις ιατρών παθολόγων από νοσοκομεία της Πάτρας και της Τρίπολης, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά οδηγούν και τους ίδιους στην εργασιακή εξουθένωση, μετατρέποντάς τους σε εργασιακούς νομάδες, αποδυναμώνοντας τα νοσοκομεία προέλευσής τους.

Ταυτόχρονα, οι συνθήκες εργασίας είναι επισφαλείς για ασθενείς και ιατρούς μιας και αντιστοιχεί ένας ιατρός -και μάλιστα διαφορετικός κάθε μέρα- για εξήντα με εβδομήντα νοσηλευόμενους χωρίς αυτός να έχει ολοκληρωτική γνώση για όλους τους ασθενείς σε μια κλινική όπου δεν υπάρχει ούτε ειδικευόμενος ιατρός και που φιλοξενεί εκτός από παθολογικά περιστατικά και περιστατικά νοσούντων από κορονοϊό.

Οι 2 μόνιμοι παθολόγοι του νοσοκομείου ανήκουν οργανικά στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Τα κενά σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό και στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, ήταν ήδη τεράστια και στην προ – covid19 εποχή, πόσο μάλλον τώρα, με το 4ο κύμα της πανδημίας.

Οι υγειονομικοί και τα Σωματεία τους σε όλη τη χώρα, αντιδρούν στη μετατροπή του εμβολιασμού σε όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις. Καταγγέλλουν ότι ο απαραίτητος εμβολιασμός μετατρέπεται σε εργαλείο για να μεταφερθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας στις πλάτες των εργαζομένων, αλλά και για να «τρέξουν» πιο γρήγορα τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ».

Σε αυτή την πραγματικά ζοφερή κατάσταση για τους εργαζόμενους και το λαό στην περιοχή,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Πότε θα προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής.
  • Τι προτίθεται να κάνει ώστε να μην υπάρχει καμία απόλυση, καμία αναστολή , παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για εξαντλητική και προσωποποιημένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό στους χώρους δουλειάς.

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος

ΣχετικάΆρθρα

Κινηματογραφικές Βραδιές ΕΛΜΕ Ηλείας: Πρεμιέρα με το ”Ζ” του Κ. Γαβρά την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο Θέατρο “Απόλλων” στον Πύργο
ΤΟΠΙΚΑ

Κινηματογραφικές Βραδιές ΕΛΜΕ Ηλείας: Πρεμιέρα με το ”Ζ” του Κ. Γαβρά την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο Θέατρο “Απόλλων” στον Πύργο

10 Ιουνίου 2023
Χαλκιδική: Συνελήφθη 66χρονος που είχε μικρό… οπλοστάσιο στο σπίτι του
ΤΟΠΙΚΑ

Γαστούνη: Σύλληψη ατόμου με καταδικαστική απόφαση για κλοπή

10 Ιουνίου 2023
Βουλευτές ΚΚΕ: Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου
ΤΟΠΙΚΑ

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας (12-6-2023 έως 18-6-2023)

10 Ιουνίου 2023
Πύργος: Αγνοείται από χθες Τετάρτη ο 46χρονος Θανάσης Σιγούρος – Μεγάλη κινητοποίηση ανδρών της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του στην ευρύτερη περιοχή (Photo)
ΕΛΛΑΔΑ

Δυτ. Ελλάδα: Αιματηρή συμπλοκή με συλλήψεις – Τραυματίστηκε άνδρας από μαχαίρι σε χωριό του Δήμου Αγρινίου

9 Ιουνίου 2023
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In