Ξεκίνησαν οι νέοι κύκλοι του προγράμματος Tech Talent School για Εκπαιδευτικούς
Ξεκίνησαν οι νέοι κύκλοι του προγράμματος Tech Talent School για Εκπαιδευτικούς
Συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά, μετά την τεράστια επιτυχία του προηγούμενου έτους, το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών της Socialinnov, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Αθήνα, 7 Ιουνίου 2022 – Ξεκίνησε ο νέος κύκλος του Tech Talent School for Educators της Socialinnov για εκπαιδευτικούς, που έχει ως στόχο την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης, προσφέροντας, παράλληλα, στήριξη στους τομείς της επαγγελματικής ενδυνάμωσης, της ψυχικής υγείας και της ενδυνάμωσης της σχολικής κοινότητας σε σύγχρονες θεματικές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν την εγγραφή τους για τις θεματικές που θέλουν να παρακολουθήσουν.
Ο νέος κύκλος του προγράμματος πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators της Socialinnov αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση με στόχο την εξέλιξη των εκπαιδευτικών, όχι μόνο σε σχέση με την παρουσία τους στην τάξη, αλλά και ως επαγγελματίες.
Απευθύνεται αποκλειστικά σε:
– Εκπαιδευτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και
– Φοιτητές της Παιδαγωγικής επιστήμης.
Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την τεχνολογία και να γνωρίσουν καινοτόμα και εύχρηστα εργαλεία για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού, ώστε να κάνουν τα μαθήματα στην τάξη πιο αποτελεσματικά και ενδιαφέροντα για τους μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα από τα εργαλεία είναι τα: Teams, Office 365, Sway, Powerpoint, Forms, Micro:bit.
Επιπροσθέτως, θα λάβουν καθοδήγηση για την εξέλιξη τους ως επαγγελματίες, καθώς και για το πώς μπορούν να ενισχύσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα και να ενδυναμώσουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη.
Στον νέο εκπαιδευτικό κύκλο έχουν ενταχθεί και οι νέες θεματικές: Διαμόρφωση ταυτότητας ενεργού πολίτη στην εκπαίδευση και Συμπερίληψη στην εκπαίδευση.
Το πρόγραμμα έχει τους ακόλουθους 4 θεματικούς πυλώνες:
· Eνδυνάμωση σε Ψηφιακές Δεξιότητες
· Επαγγελματική Ενδυνάμωση
· Ψυχική Ανθεκτικότητα και Συναισθηματική Νοημοσύνη
· Ενδυνάμωση στη Σχολική Κοινότητα
και αναπτύσσεται σε στενή συνεργασία με επαγγελματίες από τους τομείς της εκπαίδευσης, του ανθρώπινου δυναμικού και της ψυχικής υγείας. Όλα τα σεμινάρια παρέχονται δωρεάν, έχουν διάρκεια 1 ώρας και ο κάθε εκπαιδευτικός κύκλος ολοκληρώνεται σε 1 εβδομάδα.
Το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με σχολεία στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης.
Η Εύα Λιανού, Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, σημειώνει:«Η υποστήριξη καινοτόμων προγραμμάτων που προάγουν τον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης μέσω συνεργειών με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Υπό αυτό το πρίσμα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που με τη στήριξη του Ιδρύματος ξεκινάει ένας ακόμη κύκλος του προγράμματος «Tech Talent School for Educators», μίας πρωτοβουλίας της Socialinnov που στοχεύει στην ολιστική ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών δίνοντάς τους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, να ενισχύσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα αλλά και να εξελιχθούν ως επαγγελματίες σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης.»
Μέσω των προγραμμάτων της Socialinnov, τα τελευταία δύο χρόνια περισσότεροι από 5.500 εκπαιδευτικοί έχουν εμπλουτίσει τις γνώσεις τους πάνω στις νέες τεχνολογίες και έχουν ενδυναμωθεί ως επαγγελματίες σε πολλαπλούς τομείς της εκπαίδευσης, προκειμένου να προσφέρουν ένα συναρπαστικό και ελκυστικό μάθημα στους μαθητές τους με κεντρικό άξονα τις ψηφιακές τεχνολογίες. Το 2021 πραγματοποιήθηκαν 23 εκπαιδευτικοί κύκλοι με 357,5 ώρες μαθημάτων σε συνεργασία με Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της χώρας και με σχολεία στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, ενώ από τους 2.800 εκπαιδευτικούς, το 80% ήταν γυναίκες. Το πρόγραμμα του 2021 ολοκληρώθηκε με το τετραήμερο συνέδριο Education Evolution με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και εναρκτήριο χαιρετισμό της Ζέττας Μακρή, Υφυπουργού πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, που παρακολούθησαν περισσότερα από 650 άτομα.
Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας σε έναν από τους νέους κύκλους του προγράμματος στη σελίδα του Tech Talent School for Educators.