09/07/201917:39

Ξεκινούν παρεμβάσεις σε υφιστάμενα αντιπλημμυρικά έργα σε ποταμούς της Αιγιάλειας – Σύμβαση με τον ανάδοχο υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Ξεκινούν παρεμβάσεις σε υφιστάμενα αντιπλημμυρικά έργα σε ποταμούς της Αιγιάλειας – Σύμβαση με τον ανάδοχο υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων στους ποταμούς Μεγανίτη, Φοίνικα, Σελινούντα και κλάδων ή όμορων χείμαρρων στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019.

Οι εργασίες αφορούν στη συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων τεχνικών έργων – αναχωμάτων και στην απομάκρυνση μπαζών, αυτοφυούς βλάστησης, όπως επίσης στην αποκατάσταση των υφιστάμενων σαραζανέτ κατά μήκος των ποταμών, με σκοπό της προστασία των παρόχθιων ιδιοκτησιών, οδών και προσβάσεων του ζωικού κεφαλαίου της αγροτικής παραγωγής.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αποτελεί υποέργο της συνολικής αντιπλημμυρικής παρέμβασης με τίτλο: «Συντήρηση – αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας Π.Ε. Αχαΐας».

Μέσα στο καλοκαίρι δημοπρατούνται ακόμη δέκα έργα συντήρησης – αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 13,5 εκατ. ευρώ. Αφορούν στους ποταμούς της Αχαΐας Κριό, Κράθη, Κερυνίτη, Βουραϊκό, Γλαύκο και στους παραποτάμους Σουλίου-Ελεκίστρας, Χάραδρου. Επίσης τον ποταμό Πείρο πλησίον του οικισμού Μοιρέικα Αχαΐας, καθώς και τον χείμαρρο Παναγίτσας.

Λειτουργώντας προληπτικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται σε δράσεις πολιτικής προστασίας, προκειμένου αντίστοιχες, ενεργές εργολαβίες, οι οποίες περιλαμβάνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς, να υπάρχουν και στις τρεις περιφερειακές ενότητες.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα