Ξενοδοχείο στη Μύκονο δεν έκοψε αποδείξεις… 17.000 ευρώ
23/06/201907:10

Ξενοδοχείο στη Μύκονο δεν έκοψε αποδείξεις… 17.000 ευρώ – Newsbeast

[ad_1]

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι των ελεγκτών της ΑΑΔΕ που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο Αιγαίο για φορολογικές παραβάσεις.

Όπως έχει γνωστό δεκάδες είναι οι ελεγκτές που έχουν εγκατασταθεί στα νησιά προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους. Και όλα αυτά πριν αρχίσουν οι 50.500 θερινοί έλεγχοι που έχουν προγραμματιστεί από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Οκτωβρίου.

Όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων τα λαβράκια που έχουν βγάλει οι ελεγκτές είναι πολλά.

Το τελευταίο κρούσμα φοροδιαφυγής εντοπίστηκε στη Μύκονο. Συγκεκριμένα, στο «Νησί των Ανέμων» βρέθηκε ξενοδοχείο στο οποίο είχαν γίνει δεκάδες κρατήσεις μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, ωστόσο δεν είχαν κοπεί και οι ανάλογες αποδείξεις. Το ύψος των αποδείξεων που δεν κόπηκαν φέρεται να φθάνει τις 17.000 ευρώ.

Τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ έχουν διασκορπιστεί σχεδόν σε ολόκληρο το Αιγαίο. Εκτός από τη Μύκονο, «επισκέψεις» εφοριακών γίνονται και σε Πάτμο, Ρόδο, Κρήτη, Σπέτσες, Υδρα, Πόρτο Χέλι, Σκιάθο, Αλόννησο.

Στο στόχαστρο μπαίνουν και τουρκικά καΐκια που μεταφέρουν τουρίστες μεταξύ των ελληνικών νησιών των παραλίων της Μικράς Ασίας, χωρίς να έχουν κάνει καν έναρξη δραστηριότητας σε ΔΟΥ στην Ελλάδα για να πληρώνουν φόρους για τα έσοδα από τους πελάτες που μεταφέρουν και τις καταναλώσεις τους στη χώρα μας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα