29/01/202120:42

Υπ. Εργασίας: Παρατείνεται και για τον Φεβρουάριο το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας

 

Για άλλο ένα μήνα συνεχίζεται το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας “το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας συνεχίζεται και για το μήνα Φεβρουάριο 2021 κατά τα πρότυπα της λίστας ΚΑΔ κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α-Δ) της τελευταίας εν ισχύ Κ.Υ.Α.”.

Αυτό σημαίνει πως οι επιχειρήσεις οι οποίες θα είναι κλειστές το Φεβρουάριο  (είτε για όλο το μήνα, είτε για κάποιες μέρες αυτού) με κρατική εντολή για υγειονομικούς λόγους, θα πρέπει υποχρεωτικά να βγάλουν σε αναστολή όλο το προσωπικό τους.

Επίσης, οι επιχειρήσεις οι οποίες παραμείνουν κλειστές αλλά επαναλειτουργήσουν το Φεβρουάριο μπορούν -αφού επαναλειτουργήσουν- να βγάλουν σε αναστολή ακόμα και όλο το προσωπικό τους για το διάστημα από τη μέρα της επαναλειτουργίας τους έως τέλος του μηνός.

Τέλος, οι πληττόμενες επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν ανοιχτές όλο το Φεβρουάριο μπορούν να βγάλουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε αναστολή ακόμα και για όλο το μήνα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα