Υπάρχουν βόμβες με αναμμένο φιτίλι στην οικονομία
09/07/201914:54

Υπάρχουν βόμβες με αναμμένο φιτίλι στην οικονομία

[ad_1]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:10

Της Δήμητρας Καδδά

“Δεν θα μηδενίσω το έργο που έχει γίνει. Δεν θα πω ότι παραλάβαμε καμένη γη, θέλω να εξοστρακίσω αυτή την πολιτική στάση”, ανέφερε ο νέος υπουργός Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας κατά την τελετή παραλαβής. 

Επισήμανε βεβαίως ότι παραλαμβάνει μία οικονομία με χαμηλές πτήσεις. Ότι υπάρχουν βλάβες, “υπάρχουν βόμβες με αναμμένο φιτίλι”.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι θα κρατήσει τα καλά θα διορθώσει τα λάθη και τις παραλείψεις και θα επιδιώξει τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις.

Ανέφερε ότι “καλώ όλους, πέρα και πάνω από κόμματα, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην προσπάθεια που ξεκινάει”.

Στόχος είναι, όπως είπε, η μείωση της αβεβαιότητας, ο περιορισμός των κινδύνων, η τόνωση των επενδύσεων αλλά και πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Επίσης, στόχος είναι η υψηλή και διαρκής ανάπτυξη, και η ευμάρεια του τραπεζικού τομέα.

Εθνικό χρέος

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε ότι “έχουμε απόλυτη συνείδηση του Εθνικού χρέους για μία ισχυρή οικονομία”. 

Είπε ότι οι πολιτικές που θα ασκήσει θα στοχεύουν σε έναν καλό συνδυασμό οικονομικής αποδοτικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εξήγγειλε εκ νέου την πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για αύξηση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας της οικονομίας.

Κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου από τον τέως υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ανέφερε “είναι τιμή και ευθύνη αυτή η θέση. Αλλά έχω μάθει στα δύσκολα”.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε -αφού συνεχάρη τη νέα κυβέρνηση- ότι “το έργο της δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο δύσκολο καθώς υπάρχει μία σημαντική παρακαταθήκη”, την οποία και ανέλυσε.

Έδωσε έμφαση στην ελάφρυνση του χρέους, στο μαξιλάρι διαθεσίμων και στη μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας. Έδωσε εύσημα στους συνεργάτες του και ανέφερε ότι θα επιστρέψουν δριμύτεροι και σοφότεροι με καλύτερα τεκμηριωμένες θέσεις και ακόμα καλύτερο πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμη:

– Οι μεγάλες προκλήσεις του νέου οικονομικού επιτελείου – Τράπεζες και πλεονάσματα τα πρώτα μέτωπα

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα