22/07/202223:49

Υπόθεση Λιγνάδη: Αντίδραση Κούγια στη νέα έφεση – Κατηγορεί την εισαγγελέα για «προσβολή της Δικαιοσύνης»

Ανακοίνωση για τη νέα έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Δημήτρη Λιγνάδη, εξέδωσε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος, αναφερόμενος προσωπικά στην εισαγγελέα Βασιλική Χαλβά, υποστηρίζει πως «προσβάλλει την τακτική δικαιοσύνη και τους τακτικούς δικαστές» και ότι δημιουργεί «ανασφάλεια στο αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών στις δικαστικές αποφάσεις».

Όπως προσθέτει, την παραδίδει «στην κρίση όλης της νομικής κοινότητος (δικαστών, εισαγγελέων) και ειδικά των πραγματικών ποινικολόγων».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει για τον εντολέα του πως «μετά από πέντε μήνες Δικαστήριο που μετεδίδετο και απευθείας από διαφορά παρατηρητήρια, ο κύριος Λιγνάδης αθωώθηκε με αποφάσεις της Δικαιοσύνης και σε διάφορα στάδια για τέσσερις από τις έξι καταγγελίες βιασμών και καταδικάστηκε μόνο σε δυο από αυτές, με τις ψήφους των Ενόρκων και όχι των τακτικών Δικαστών, οι οποίοι τον αθώωσαν για όλες τις πράξεις».

Επίσης, προχώρησε σε «βαριά» σχόλια για μηνυτές του Δημήτρη Λιγνάδη, αποκαλώντας τους «φερόμενους ως βιασθέντες, επαγγελματίες ομοφυλόφιλους», γράφοντας παράλληλα προσωπικά τους στοιχεία.

Η νέα έφεση που προκάλεσε την αντίδραση Κούγια

Εκ νέου έκρινε η Εισαγγελία Εφετών ότι πρέπει να μελετηθεί η απόφαση στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη για δύο σκέλη της, με την εισαγγελέα Βασιλική Χαλβά να προχωρά σε έφεση.

Η εισαγγελέας άσκησε έφεση για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του καταδικασμένου σκηνοθέτη για τον πρώτο καταγγέλλοντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας κρίνει ότι από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και τη μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή, προκύπτει ότι η πράξη έχει τελεστεί.

Η εισαγγελέας, ωστόσο, έκρινε ότι πρέπει να ασκηθεί έφεση και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δύο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάστηκε.

Επίσης, θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δύο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα και της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου.

Πηγή: ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα