17/02/202320:21

Υπόθεση Πάτρας: Η ειρωνεία της 34χρονης και τα κλάματα του εν διαστάσει συζύγου- Ολοκληρώθηκε μέσα σε φορτισμένο κλίμα η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα στην δίκη

Ολοκληρώθηκε μέσα σε φορτισμένο κλίμα η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα στην δίκη της 34χρονης μητέρας από την Πάτρα. Ο εν διαστάσει σύζυγος ξεσπώντας σε κλάματα έκλεισε την κατάθεση του, με την οποία επί τρεις ημέρες δήλωσε πως στηρίζει την κατηγορία, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης του, όπως την διατυπώνουν οι δικαστικές αρχές.

Ο μάρτυρας στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου εξετάστηκε με βομβαρδισμό ερωτήσεων από τον συνήγορο της 34χρονης κατηγορούμενης στις οποίες δήλωσε πως πλέον πιστεύει απόλυτα ότι η εν διαστάσει σύζυγος του είναι εκείνη που ευθύνεται τόσο για τον θάνατο της 9χρονης, όσο και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.

Η εξέταση του 31 ετών πατέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα έγινε κάτω από το βλέμμα της μαυροφορεμένης κατηγορούμενης, η οποία σήμερα έδειξε να εκνευρίζεται όταν ο μέχρι πρότινος σύζυγος της δεν θυμόταν να απαντήσει για γεγονότα που τον ρωτούσε ο κ. Κούγιας. Μάλιστα η 34χρονη σε μία τέτοια στιγμή ακούστηκε να μονολογεί εκνευρισμένη “δώστε του χάπια για να θυμηθεί“.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Κούγιας είπε στον μάρτυρα πως “σας έχουν δασκαλέψει” και τον ίδιο τον 31χρονο να αρνείται εκνευρισμένος ότι έχει “δασκαλευτεί”. Ο συνήγορος υπέβαλε ερωτήσεις για το διάστημα που η 9χρονη στην ΜΕΘ του Ωνασείου οπότε και εμφάνισε όμοιο ιατρικό συμβάν με εκείνο που είχε εμφανίσει στο Καραμανδάνειο, στην διάρκεια του οποίου, λόγω χαμηλής οξυγόνωσης του εγκεφάλου, το παιδί κατέστη παραπληγικό. Στόχος του κ. Κούγια ήταν να αναδείξει ότι στο περιστατικό του Ωνασείου, που ήταν μεταγενέστερο, δεν ήταν παρούσα η μητέρα

Αλέξης Κούγιας: Γιατί αλλάξατε την κατάθεση σας;
Μάρτυρας: Δεν άλλαξα καμία κατάθεση…
Πρόεδρος: Η κατάθεση θα αξιολογηθεί …
Αλέξης Κούγιας: Άρα το επεισόδιο στη ΜΕΘ του Ωνασείου ήταν χωρίς την παρουσία κάποιου. Για ποιο λόγο ενώ εκεί δεν ήταν η κατηγορούμενη , εσείς λέτε ότι το αντίστοιχο επεισόδιο στο Καραμανδάνειο το προκάλεσε εκείνη; Γιατί το υιοθετήσατε αυτό;
Μάρτυρας: Το παιδί στο Ωνάσειο ήταν τετραπληγικό και το έπαθε λόγω κρίσης. Πριν, το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε κανένα θέμα. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα υπάρχουν επεισόδια στο παιδί…
Αλέξης Κούγιας: Άρα και στις 29 Ιανουαρίου που έχασε τη ζωή του έπαθε κρίση;
Σε αναφορά του εν διαστάσει συζύγου ότι η 34χρονη “έκανε τα πάντα για το παιδί της” ο συνήγορος του είπε:
Αλέξης Κούγιας: Πως εξηγείτε με τέτοια λατρεία στα παιδιά της να τα εκτελεί ένα – ένα για να σας κρατήσει;
Μάρτυρας: Ήμασταν μαζί, αυτό της έδειχνα
Αλέξης Κούγιας: Επομένως είχε στο μυαλό της ότι ήσασταν μαζί. Είχε πειστεί για αυτό… Άρα και πάλι δεν είχε λόγο να σκοτώσει .
Μάρτυρας…
Αλέξης Κούγιας: Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη; (στην απόπειρα που χρεώνεται η 34χρονη στο Καραμανδάνειο)
Μάρτυρας: Έχω υιοθετήσει πλήρως το βούλευμα, δεν είμαι γιατρός. Μέσω τραχειοστομίας. Το παιδί είχε επανέλθει μετά από 55 λεπτά, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.
Αλέξης Κούγιας: Πώς και δεν βρέθηκε η κεταμίνη; Έγιναν τοξικολογικές.
Μάρτυρας: Το παιδί επανήλθε, λογικά μεταβολίστηκε.
Αλέξης Κούγιας: Στο πτυχίο ιατρικής κοπήκατε…
Ο κ. Κούγιας είπε πως η εντολέας του δεν είχε ειδικές γνώσεις για να διαπράξει το “τέλειο έγκλημα” που της χρεώνουν και πως για να δομηθεί το κατηγορητήριο “έγινε απλούστευση της κατηγορίας”. Ο εν διαστάσει σύζυγος σχολίασε πως η 34χρονη “Έχει σπουδάσει νοσηλευτική, έχει κάνει πρακτική σε νοσοκομείο” με τον κ. Κούγια να απαντά σκωπτικά: “Στις Σχολές Νοσηλευτικής έχουν μάθημα “Πως να προκαλέσετε ασφυκτικό θάνατο και να μην σαν ανακαλύψουν”;“.

Στον διάλογο παρενέβη η Πρόεδρος η οποία σχολίασε: “Αν διδάσκονται αυτά στις σχολές πρέπει να τις κλείσουμε“.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως όταν πέθανε η 9χρονη η 34χρονη ήταν “αμίλητη με γουρλωμένα μάτια και δεν μπορούσε να μιλήσει. Πήγε πάνω στο παιδί και έκλαιγε“.

Αλέξης Κούγιας: Υποκρινόταν η κατηγορούμενη ;
Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το γνωρίζω
Αλέξης Κούγιας: Μάλιστα… Εντάξει…
Μάρτυρας: Δεν είμαι μέσα στην ψυχολογία της… Είδα ότι πολλά που πίστευα επί 10 χρόνια, τελικά δεν ίσχυαν.
Αλέξης Κούγιας: Τι εικόνα είχατε εκείνη την ώρα ;
Μάρτυρας: Ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε μηνύματα κατά την περίοδο που η 9χρονη νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο από τα οποία όπως τόνισε προκύπτει “ποιος τραβάει την κατάσταση στα άκρα” .

Ο μάρτυρας κατέθεσε για μηνύματα λίγο πριν αλλά και μετά την ανακοπή που έπαθε το παιδί στο Καραμανδάνειο, όπως μήνυμα, την παραμονή της ανακοπής, που φαίνεται πως όταν εκείνος είπε στην 34χρονη πως θα δει παιδοψυχολόγος την 9χρονη και “θα φανεί αν του έχετε βάλει λόγια”, εκείνη “ωρυόταν, “τι δουλειά έχεις εσύ, που τα ξέρεις αυτά; Θα δεις τι έχει να γίνει αύριο“. Ο εν διαστάσει σύζυγος αναφέρθηκε και σε άλλα μηνύματα μετά την ανακοπή, όπου η κατηγορουμένη του είχε ζητήσει να την “ξεμπλοκάρει από το FB” για να κάνει ανάρτηση για την 4χρονη κόρη τους, όπως ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος θυμωμένα συμπλήρωσε “αυτό την ένοιαζε τότε.

Τέλος ο εν διαστάσει σύζυγος αναφέρθηκε και σε μηνύματα που αποδεικνύουν, όπως είπε, ότι η εν διαστάσει σύζυγος του είχε απευθυνθεί σε χαρτορίτρες για να “τον κρατήσει μαζί της”. Ο μάρτυρας αναφερόμενος και πάλι σε “εμμονή” της 34χρονης, είπε πως, επειδή τελικά αυτός έφυγε από το σπίτι, η ίδια εμφανίζεται σε μηνύματα να ζητά από χαρτορίχτρα τα λεφτά της πίσω.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ertnews,gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα