23/02/202323:12

Υπουργείο Ανάπτυξης: Δείτε τις τιμές στα σαρακοστιανά ανά αλυσίδα σούπερ μάρκετ- Θα τις παρακολουθούμε, λέει ο Γεωργιάδης

Κάρτα με τις τιμές των σαρακοστιανών από όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ετοίμασε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές των σαρακοστιανών

times00
Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Φτιάξαμε μία κάρτα όπου έχουμε συνολικά συγκεντρώσει όλες τις τιμές των Σαρακοστιανών από όλες τις αλυσίδες. Έτσι θα δείτε πού σας συμφέρει να πάτε αλλά και θα παρακολουθούμε τις τιμές τους ανά εβδομάδα. Χθες σε ρεπορτάζ παρουσιάστηκαν εξωπραγματικές τιμές που δεν ισχύουν».

Βαρβάκειος: Σε τιμές 2019 τα Σαρακοστιανά

Οι τιμές στα θαλασσινά είναι αυξημένες κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τους αρτοποιούς, θα φτάσει τα 4 ευρώ και δεν αποκλείεται να αγγίξει και τα 5 ευρώ.

Ακριβότερη θα είναι φέτος η λαγάνα, γιατί έχουν αυξηθεί τα κόστη. Το αλεύρι είχε πέρυσι 12 ευρώ το σακί και εφέτος έχει φτάσει στα 24 ευρώ το σακί. Επίσης οι τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών έχουν όλες ανέβει είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων και Περιχώρων Παναγιώτης Σαχινίδης. Η τιμή της λαγάνας εφέτος θα κυμανθεί από 3,5 έως 5 ευρώ, εκτίμησε.

Όπως τόνισε, το μισθολογικό κόστος για την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας είναι τριπλό. Εάν χαθεί ο φούρνος της γειτονιάς χάνεται ένα κύτταρο είπε.

Φρεσκότατα και σε τιμές 2019 τα προϊόντα στη Βαρβάκειο Ιχθυαγορά. Οι τιμές δεν θα αυξηθούν ενόψει της καθαρής Δευτέρας εκτίμησε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ιχθυοπωλών Βαρβακείου Αγοράς Βασίλης Σίμος.

– Τα όστρακα αυτές τις ημέρες έχουν την τιμητική τους και σε καλές τιμές, 5 ευρώ τα μύδια και 11 ευρώ τα στρείδια.

– Οι μεγάλες γαρίδες είναι εφέτος στα 12 ευρώ/κιλό, η γάπαρη κυμαίνεται από 9 έως 12 ευρώ/κιλό, τα μικρά καλαμάρια στα 10 ευρώ/κιλό, τα θράψαλα στα 7 ευρώ/κιλό.

– Αναμένουμε αύριο από τον υπουργό να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με το «Καλάθι της Ιχθυαγοράς», τόνισε.

– Η Βαρβάκειος Αγορά θα παραμείνει ανοιχτή από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, διευκρίνισε.

Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά τα καταστήματα τροφίμων

Σημειώνεται ότι κανονικά θα λειτουργήσουν την Καθαρά Δευτέρα τα καταστήματα τροφίμων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων διευκρινίζει μετά από σειρά ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί ότι τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα (27 Φεβρουαρίου 2022) προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί τα σαρακοστιανά εδέσματα.

protothema.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα