04/09/202016:14

ΠΔΕ: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Ηλεία και Αχαΐα αύριο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Ηλεία και Αχαΐα αύριο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου

Στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή) θα βρίσκονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας όπως αποτυπώνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα Παρασκευή σε Αχαΐα και Ηλεία  είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4), ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος στην Αιτωλοακαρνανία.

Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά..

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα