17/05/202414:06

Ζαχάρω: Η πόλη μας προσβάσιμη σε όλους- Συνάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, με τα μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας (Photos)

Συνάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, με τα Μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας

Με τον Πρόεδρο του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας, κ. Γεώργιο Παπανικολόπουλο, την Αντιπρόεδρο, κα Τζίνα Αλεξανδροπούλου, τον Ταμία, κ. Γιάννη Πετρόπουλο, και τον Αναπλ. Γραμματέα, κ. Στέφανο Δημητρόπουλο, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, με την παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου & Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού, κου Ιωάννη Τερζή, του Αντιδημάρχου Παιδείας & Κοινωνικής Συνοχής κου Γεωργίου Τριγάζη, της Προϊσταμένης του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», κας Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου, της Ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας, κας Έλενα Στρουμπάκου, του Αναπλ. Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, κου Παναγιώτη Μιχόπουλο, και του Προϊσταμένου Προγραμματισμού, κου Αντώνη Δρίλλια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές ιεράρχησαν τα ζητήματα που απασχολούν και αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους στο Δήμο Ζαχάρως οι άνθρωποι με αναπηρία, απαρίθμησαν τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και πρότειναν εκείνες στις οποίες άμεσα μπορεί να προβεί η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η Δημοτικής Αρχή έχει προβλέψει έως τώρα την εγκατάσταση μηχανισμού (seatrack) για την ομαλή πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. Επίσης, έχει κατατεθεί πρόταση για την τοποθέτηση τεσσάρων (4) σημείων κατά μήκος της παραλίας για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και αναμένονται οι οδηγίες για τις σχετικές θεσμικές διαδικασίες. Πρώτη ενέργεια, στην οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή, απετέλεσε η δημιουργία πέντε (5) θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ. Ακολούθησαν η επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε περισσότερους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και η παροχή βοήθειας, καθώς και η ψυχολογική στήριξη μέσω του Κέντρου Κοινότητας. Ένα επιπλέον θέμα που απασχόλησε στη συνάντηση ήταν ο ορισμός του Αντιδημάρχου Παιδείας & Κοινωνικής Συνοχής, κου Γεωργίου Τριγάζη, ως υπευθύνου για την άμεση διασύνδεση και επικοινωνία του Δήμου με το Σωματείο, με στόχο την καλύτερη οργάνωση και συνεργασία των δύο φορέων.

Στο τέλος της συνάντησης εργασίας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζαχάρως, πραγματοποιήθηκε μια βιωματική περιήγηση στις πλατείες, στους κεντρικούς δρόμους της Ζαχάρως, σε υπηρεσίες, καταστήματα και σχολεία, ώστε αφενός να γίνουν αντιληπτές από όλους οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην πρόσβαση τους και αφετέρου να καταγραφούν τα σημεία της πόλης όπου παρατηρούνται προβλήματα, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τις ράμπες και τα πεζοδρόμια.

Μετά το τέλος της περιήγησης, ο Δήμαρχος, κ. Μητρόπουλος, ανέφερε: «Είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε σήμερα τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας. Η προσβασιμότητα αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, σήμερα, με τα μέλη του σωματείου κάναμε το αυτονόητο: τους ακολουθήσαμε στους δρόμους, τις πλατείες, σε υπηρεσίες, σχολεία και καταστήματα της Ζαχάρως, ώστε να βιώσουμε και εμείς τα εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν για την πρόσβασή τους σε ένα σημείο. Κάτι που για εμάς θεωρείται απλό και δεδομένο, για τους συνανθρώπους μας που κινούνται με δυσκολία ή με αναπηρική καρέκλα, είναι τρομερά δύσκολο.

Χρειάζονται υποδομές και, κυρίως, η βούληση να πράξουμε το αυτονόητο. Εμείς καταγράψαμε τα σημεία και τις όποιες δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίσαμε και, πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κάνουμε πράξη ένα νέο Δήμο φιλικό και προσβάσιμο σε όλους, σχεδιάζοντάς τον. Είναι θέμα σεβασμού και πολιτισμού. Αντιμετωπίζουμε τους πολίτες μας ισότιμα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ζουν και να συμμετέχουν στην κοινωνική δυναμική με επιτυχία.»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα