ΠΟΕΔΗΝ: Ζητεί αρχειοθέτηση κάθε ποινικής υπόθεσης σε βάρος στελεχών της
10/07/201912:27

Ζητεί αρχειοθέτηση κάθε ποινικής υπόθεσης σε βάρος στελεχών της – Newsbeast

[ad_1]

«Κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων» από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής έλαβε, «μία μόλις ημέρα μετά τις εκλογές», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Γιαννάκος καλείται να δώσει εξηγήσεις «για παράβαση των άρθρων 378 ΠΚ “Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας”, 309 ΠΚ “Απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης» και παράβαση του “νόμου περί όπλων”», σε σχέση με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργάνωσε και πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 16 Ιουλίου 2018 έξω από το υπουργείο Οικονομικών με αίτημα την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει ότι πρόκειται για τη συγκέντρωση, «στη διάρκεια της οποίας ο τότε υπουργός κύριος Τσακαλώτος αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα λιποθυμίες και τραυματισμούς διαδηλωτών».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας την ΠΟΕΔΗΝ!!! Ποτέ άλλοτε από καμία δημοκρατική κυβέρνηση δεν έχει ενεργοποιηθεί το εν λόγω τμήμα της κρατικής ασφάλειας».

Η Ομοσπονδία καλεί τη νέα κυβέρνηση «άμεσα να λάβει μέτρα για την αρχειοθέτηση κάθε ποινικής υποθέσεως εις βάρος των στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ, που το μοναδικό έγκλημα που τέλεσαν ήταν να αναδεικνύουν τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας και να προασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου» και προσθέτει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ: «Ουδείς υποστηρίζει την ανομία, πλην όμως, σε μία συντεταγμένη πολιτεία, η έκφραση διαμαρτυρίας δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα αλλά συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα».

«Ο κύκλος της κατασκευής ενόχων για τη διασφάλιση της υποταγής και της σιωπής των συνδικάτων και της ποδηγέτησης του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει οριστικά να τελειώσει, εάν η νέα Κυβέρνηση θέλει να είναι μια κανονική Δημοκρατική Κυβέρνηση», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα