24/02/202114:00

Κούγιας για Λιγνάδη: Καταθέσαμε αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας – Σε φθόνο και αντιζηλία αποδίδει τις κατηγορίες σε βάρος του ο Λιγνάδης- Αύριο η απολογία του

Ο Λιγνάδης αποδίδει στο φθόνο και την  αντιζηλία της καταγγελίες εναντίον του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του  Αλέξη Κούγια που κατέθεσε αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας-  Εισαγγελία: Τρεις φάκελοι από το ΣΕΗ με καταγγελλόμενα κακουργήματα στα χέρια των εισαγγελέων – Τουλάχιστον δυο οι καταγγελλόμενοι θύτες – Μηνύσεις και αγωγές κατά των μηνυτών

Προθεσμία για αύριο το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί πήρε από την ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του απέδωσε σε αντιζηλίες και σε φθόνο τις καταγγελίες εναντίον του εντολέα του. Επίσης ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας, αναφέροντας ότι ο εντολέας του δεν εκληθή να δώσει εξηγήσεις.

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή και ζητήσαμε τα εξής. Πρωτίστως υποβάλλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος  εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό στην κατάθεση από τις μηνύσεις των φερόμενων παθόντων, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου», είπε ο κ. Κούγιας.

Δηλώσεις Κούγια για Λιγνάδη

«Σύμφωνα με τις δικονομικές διατάξεις, προκαλείται απόλυτη ακυρότητα, όταν ο φερόμενος πως διέπραξε οποιαδήποτε πράξη, είτε πλημμέλημα είτε κακούργημα, δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών των μαρτυρικών καταθέσεων και να καταθέσει είτε γραπτές είτε προπφορικές εξηγήσεις σε αυτόν που κάνει την προανάκριση» συνέχισε.

«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται»

ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Η εισαγγελία

Την ίδια ώρα, σημαντικές καταγγελίες ερευνά η εισαγγελία οι οποίες έχουν φτάσει ενώπιών της από το ΣΕΗ. Οι φάκελοι αυτοί κατατέθηκαν σήμερα στην εισαγγελία από τον Π. Τσαρούχα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσαρούχας κατέθεσε διψήφιο αριθμό καταγγελιών για κατηγορίες, που σχετίζονται με την προσβολή γενετήσιας ελευθερίας.

Μεταξύ αυτών των φακέλων υπάρχουν, ωστόσο, και δυο με τρεις σοβαρές καταγγελίες κακουργηματικού βαθμού, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών φέρεται να είναι κατά βάση πλημμεληματικές και ίσως παραγεγραμμένες.

Αυτές οι δυο τρεις κατηγορίες πάντως που ερευνά η εισαγγελία στρέφονται κατά τουλάχιστον 2 πρόσωπα και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης ανεξάρτητα από το αν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής του ή όχι.

lignadis-dikastirio3-mak
lignadis3
lignadis__2_
lignadis__6_
lignadis__1_

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα