04/08/202121:55

Φωτιά στην Ηλεία: Εξαπλώνεται η πυρκαγιά- Πλέον ένα μεγάλο μέτωπο μαίνεται στο λόφο της Γαλήνης πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία- Κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις της ΔΟΑ και το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο- Δύσκολη νύχτα για περιοχές στο δήμο Ολυμπίας και το Νομό (photos)

Πριν λίγη ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπία καθώς η Ηλεία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πύρινη απειλή που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες, με τις περιοχές Πλάτανο, Πελόπιο και Καυκανιά να βρίσκονται σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση και δίνεται μεγάλη μάχη απο τις πυροσβεστικές δυνάμεις να την κρατήσουν μακριά απο την Αρχαία Ολυμπία. Μάχη που σε πολλά μέτωπα θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας..
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά απειλεί το χωριό Κοσκινά, ενώ μονάδα της ΕΜΑΚ κινείται από την Πάτρα προς την Αρχαία Ολυμπία για να ενισχύσει τις τοπικές δυνάμεις.

Η φωτιά αυτή την ώρα παραμένει ισχυρή, ενώ πλησιάζει επικίνδυνα στην Αρχαία Ολυμπία καθώς οι φλόγες έχουν φθάσει στο λόφο της Γαλήνης και καταβάλλεται κάθε δυνατή ανθρώπινη  προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να μην φθάσουν οι φλόγες προς τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οι επόμενες στιγμές και ώρες είναι κρίσιμες…
Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός, λυκόφως και δέντρο
Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός

Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και ουρανός

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα