22/08/202113:45

Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών

Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών

 

Τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, και με την ιδιότητα της ως Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, με σκοπό την συζήτηση τόσο των ζητημάτων που έχουν ανακύψει στις τοπικές κοινότητες του Δήμου μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές του Αυγούστου, όσο και το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να καταρτίζεται από τα συναρμόδια Υπουργεία, το task force του Μαξίμου και θα συζητηθεί και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, και εκπροσώπους των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων που επλήγησαν.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την πρωτοβουλία του εφοπλιστή και ιδρυτή του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» – Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου και του εφοπλιστή Σίμου Παληού να χρηματοδοτήσουν την μελέτη της ανασυγκρότησης του πληγέντος Δήμου, η οποία θα πρέπει να έχει ως στόχο τόσο την αποκατάσταση του δασικού και αγροτικού κεφαλαίου της περιοχής, όσο και την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση του Δήμου στο σύνολό του.

Στις προτεραιότητες αυτές συγκαταλέγεται και η ίδρυση Κέντρου Διεθνούς Πανεπιστημιακής Συνεργασίας με έδρα την Αρχαία Ολυμπία σε συνεργασία με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια που θα “ξεκλειδώσει” τις ευκαιρίες ανάπτυξης της περιοχής και θα επιτευχθεί εισροή κεφαλαίων, πρόταση η οποία έχει ήδη κατατεθεί από την κα Βουλευτή προς το Υπουργείο Παιδείας.

Συνάντηση με τον Καθηγητή Λέκκα για την συνολική ανασυγκρότηση της περιοχής

Άμεσα η κα Βουλευτής συναντήθηκε και με τον Καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, κ. Ευθύμη Λέκκα, ώστε να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια συνολικής ανασυγκρότησης της περιοχής τόσο περιβαλλοντικά όσο και κοινωνικά και οικονομικά.

Η κα Βουλευτής, μετά το πέρας των επισκέψεών της, δήλωσε:

“Η ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής της Ολυμπίας είναι προτεραιότητά μας. Αποτελεί  μια πολυμερή διαδικασία που απαιτεί την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, τις πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και την ουσιαστική συμβολή της τοπικής κοινωνίας για να επιτευχθεί. Όλοι θα πρέπει να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις”.

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Όλες αυτές τις ημέρες η κα Βουλευτής πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων στις πυρόπληκτες περιοχές, όπως στα χωριά Μηλιές, Βύλιζα, Κοσκινά, Μάγειρα, Καυκανιά κ.α για να καταγράψει την εικόνα της επόμενης μέρας, αλλά και να ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η περιοδία της κας Αυγερινοπούλου θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες στις πυρόπληκτες περιοχές.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα