20/09/202111:12

Τσίπρας από την 85η ΔΕΘ: «Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν διαγράψει την Ηλεία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γενικότερα, από τον χάρτη!»

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για όλα όσα δεν έχει κάνει στην Ηλεία αλλά και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξαπέλυσε χθες στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην 85η ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας σε ερώτηση για την Πατρών – Πύργου, τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους Ηλείους πολίτες για το γεγονός πως αποφάσισε να αναστείλει την διαδικασία υλοποίησης των εργολαβιών που είχαν ξεκινήσει για να προκηρύξει νέο διαγωνισμό, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «έχει σβήσει την Ηλεία από τον χάρτη».

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολών στην Ηλεία, ο κ. Τσίπραςανέφερε πως ακόμα και οι βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ χαρακτήρισε την Δυτική Ελλάδα ως την πιο αδικημένη περιφέρεια στην χώρα, προσθέτοντας πως στόχος του είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιφερειών.

«H υπόθεση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος είναι σαν το γεφύρι της Άρτας αλλά μοιάζει λίγο και με αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στους Θεσσαλονικείς με το μετρό. Και θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης για το αν η επιλογή του, ήταν επιλογή εκδίκησης απέναντι στους πολίτες κυρίως της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της περιοχής.

Δεν ξέρω αν τα ποσοστά του είναι πεσμένα στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά η Ηλεία είναι σβησμένη από τον χάρτη. Εδώ δεν μιλάμε για μια διαδικασία που απλά καθυστερεί ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί όπως το μετρό στην Θεσσαλονίκη. Εδώ μιλάμε για κάτι χειρότερο. Μιλάμε για εργολαβίες οι οποίες είχαν ξεκινήσει και αναστάλθηκε η διαδικασία υλοποίησης τους για να ξαναγίνει διαγωνισμός. Ενώ γνώριζαν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι δεν υπήρχαν κονδύλια για να γίνει με διαφορετικό τρόπο η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα έχει μπει στις καλένδες. Και καθημερινά μετράμε χαμένες ανθρώπινες ζωές σε ένα οδικό δίκτυο ‘’ντροπή’’ για την χώρα μας εν έτει 2021.

Είδαμε και τι έγινε με τα πανεπιστημιακά τμήματα στην Ηλεία όπου και οι βουλευτές της ΝΔ στην Ηλεία έχουν εξαγριωθεί με αυτήν την τακτική.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είναι μια από τις πιο αδικημένες περιφέρειες της χώρας, ο στόχος μας είναι να κερδίσει αυτά που αξίζει. Ο σχεδιασμός μας για το Ταμείο Ανάκαμψης και την ανακατανομή των πόρων εντάσσει το στοιχείο της περιφερειακής στήριξης και την ισόρροπης ανάπτυξης των περιφερειών της χώρας μας. Ένας σχεδιασμός που σήμερα δεν υπάρχει και είναι ένα πολύ σημαντικό έλλειμμα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα