15/11/202123:26

Τι είπαν στους ¨Νικητές της Ζωής” και στην ΕΡΤ Πύργου δύο νέοι άνθρωποι που προσφέρουν γνώση και αγάπη στα ΑμεΑ: Δίνουμε «χρώμα» στη ζωή και την καθημερινότητά τους!  

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΥΣ «ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑμΕΑ

 

Δίνουμε «χρώμα» στη ζωή

και την καθημερινότητά τους!

 

Στο ΚΔΑΠ «ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ»  ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 

 

 

Έχουμε σκοπό να « απεγκλωβίσουμε» τα παιδιά από μια καθημερινότητα και να καταφέρουμε να «χρωματίσουμε» έστω και λίγο τη ζωή τους με τον τρόπο που ξέρουμε…

Αυτό τόνισαν στην εκπομπή της ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ «ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» ο Δ/ντης του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Διάπλασις» Παναγιώτης Βασιλείου και η εκπαιδευτικός του ίδιου ΚΔΑΠ Φλώρα Ρηγοπούλου που μίλησαν  για το έργο και την προσφορά του από τον περσινό Σεπτέμβριο, περίοδο που επισήμως λειτουργεί.

Όπως ενημέρωσαν το  «ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ»  έλκει την ονομασία του από το περιοδικό «Η ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ» που είχε αναδειχθεί ως το φυτώριο πολλών πνευματικών ανθρώπων και έδωσε νέα πνοή στην Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία.

Στο ΚΔΑΠ «Διάπλασις» που «υποδέχεται»  άτομα από 5 έως και 50 ετών (!), δίνουν την αγάπη και τα «φώτα» τους αρκετοί συνάνθρωποί  μας σε διάφορες ειδικότητες. Έτσι από τον κ. Βασιλείου και την κ. Φλώρα Ρηγοπούλου στο προσωπικό περιλαμβάνονται ακόμα οι : Κων/να Φάμελου και Αιμιλία Ζαφειροπούλου εκπαιδευτικοί Νιόβη Σπηλιοπούλου, φυσικοθεραπεύτρια, Θανάσης Κατσιρόπουλος Κοινωνικός Λειτουργός, Περιστέρα Σοφιανοπούλου, Κατερίνα Τσαρμποπούλου, Μαρία Μοσχούλα και Αγαθή Ρηγοπούλου, βοηθητικό προσωπικό, Λεμονιά Χριστοπούλου προσωπικό καθαριότητας, Παναγιώτης Χρυσαειδής οδηγός, Βάσω Τσαντίλη γυμνάστρια και Αλίκη Τσιφτσοπούλου εικαστικός.

 

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

 

 

Όσον αφορά στα μαθήματα όπως ανέφεραν ο κ. Βασιλείου και η κ. Ρηγοπούλου, δίνεται μεταξύ άλλων βαρύτητα στη μάθηση και γνωστικότητα (ανάγνωση διδακτικών ιστοριών, κοινωνικά μαθήματα κ.λ.π) από τα οποία προκύπτει και ομαδική συζήτηση.

Σημαντική επισήμανση έγινε ακόμη στο μάθημα των εικαστικών καθώς τα παιδιά αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους σε ζωγραφική, κατασκευή χειροτεχνίας κ.λ.π. Πρόκειται για κάτι που ενεργοποιεί την φαντασία τους, την παρατηρητικότητα τους και όλο αυτό το σύνολο-όπως είπαν- εκτονώνει το άτομο και παράλληλα το ψυχαγωγεί.

Στη μαγειρική εξ άλλου , τα παιδιά εκτελούν απλές συνταγές, έρχονται σε επαφή με την διατροφική αγωγή και μαθαίνουν να προετοιμάζουν τα γεύματα τους.

Στη γυμναστική επίσης το πρόγραμμα υλοποιείται στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου μια φορά την εβδομάδα τόσο στο πρωινό όσο και στο απογευματινό τμήμα.

Τέλος, μια σημαντική δεξιότητα που άμεσα θα ξεκινήσει από το «ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ» είναι αυτή της κυκλοφοριακής αγωγής. Και αυτό θα γίνει στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα