11/01/202222:15

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας: Το 38% των μαθητών απουσίαζε την πρώτη ημέρα- Έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύστημα- Στοιχεία απόντων εκπαιδευτικών & μαθητών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

   

  Στοιχεία απόντων εκπαιδευτικών & μαθητών 

 

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς μας, προκύπτουν τα ακόλουθα στοιχεία σχετικά με τις απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα:

Το 35% των μαθητών απουσίαζε από το σχολείο, εκ των οποίων μόλις το 8% αποτελούσε επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η πλειοψηφία αφορούσε μαθητές οι οποίοι δεν προσήλθαν στις τάξεις με το φόβο της νόσησης.

Το γεγονός ότι το ποσοστό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πολύ μικρότερο από εκείνο των απόντων μαθητών αποδεικνύει πως οι γονείς δεν έδειξαν εμπιστοσύνη στα μέτρα που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο για το άνοιγμα των σχολείων και, αυτοβούλως, επέλεξαν την παραμονή των παιδιών τους στο σπίτι.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, επισήμανε ότι τα ποσοστά των απόντων ήταν χαμηλά καθώς απουσίαζε ένα 5% και στο σύνολο τους πρόκειται για επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παράλληλα, η αδυναμία αντικατάστασης των απόντων εκπαιδευτικών οδήγησε, και σε αυτή την περίπτωση, να παραμείνουν οι μαθητές στο σπίτι, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα διδασκαλίας τους από άλλους εκπαιδευτικούς.

Τα προβλήματα αυτά είχαν εντοπιστεί εξ αρχής από την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και, δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε.

 

Για το Δ.Σ
Η ΠρόεδροςΗ Γενική Γραμματέας
 
Αντωνία ΜπρηΔήμητρα Καραμεσίνη

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα