17/01/202220:36

Πεύκες Αρχαίας Ολυμπίας: Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι των Πευκών από τον θάνατο από επιπλοκές του κορωνοιού του 44χρονου ιερέα Παναγιώτη Βγενόπουλου

Μακραίνει ο μαύρος κατάλογος των ιερέων που κατέληξαν από κορωνοϊό. Τελευταίο θύμα ο ιερέας Παναγιώτης Βγενόπουλος ο οποίος μόλις στα 44 του χρόνια έφυγε από επιπλοκές της πανδημίας

Ο ανεμβολίαστος ιερέας και πατέρας δύο παιδιών μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο του Ρίου με βαριά συμπτώματα. Εκεί αρνήθηκε τη νοσηλεία του, υπέγραψε και επέστρεψε στο σπίτι του. Η επιλογή του αυτή αποδείχθηκε μοιραία.

«Πήγε στην Πάτρα, του είπαν απ’ ότι έχω ακούσει να τον διασωληνώσουν, δεν το δέχτηκε. Κάποιον θα είχε οδηγό δεν ξέρω» δήλωσε ο θείος του 44χρονου.

Η κατάσταση του χειροτέρεψε μέσα στη νύχτα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, όπου και τελικά κατέληξε.

«Στον Πύργο έγινε όλο το σκηνικό, τον είδανε ότι αυτό και ότι θέλει να πάει σε ΜΕΘ, κοιτάξανε δηλαδή, τον στείλανε, να ξαναπάει αλλά δεν πρόλαβε. Δεν άντεξε» τόνισε ο θείος του 44χρονου.

Όπως αποκαλύπτει στο LIVE NEWS ο θείος του ιερέα, ο 44χρονος είχε επηρεαστεί από πνευματικούς με αποτέλεσμα να μην εμβολιαστεί αλλά και να μην δεχτεί τη βοήθεια των γιατρών.

«Είχε επηρεαστεί μπορεί από πνευματικούς γιατί, ήταν πιστός σε όλα του. Πιστεύω ότι, ό,τι έκανε το έκανε από υπερβολική αγάπη και πίστη προς την εκκλησία και για τον άνθρωπο. Δεν ήταν κακός. Με το εμβόλιο δεν τα πήγε καλά εκεί είχε έναν άλλο δρόμο αυτός ή το φοβόταν» υπογράμμισε ο θείος του 44χρονου.

Τον φόβο του γύρω από τον εμβολιασμό φαίνεται πως ενστερνίζονται και πιστοί από το ποίμνιο του που εξηγούν στην κάμερα του LIVE NEWS πως το εμβόλιο δεν θα ωφελούσε τον 44χρονο.

Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγος με τα δύο ανήλικα παιδιά τους περνούσαν τον κορωνοϊό στο σπίτι. Ο ιός βρήκε ευάλωτο τον ανεμβολίαστο οργανισμό του 44χρονου ο οποίος, έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα.

« Ήταν πάρα πολύ καλός. Από το πρωί…χτυπούν πένθιμα. Μας ράγισαν την καρδιά.
Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα σε κλίμα οδύνης με τραγική φιγούρα τον 15χρονο γιο του ο οποίος και ακολουθεί ήδη τα χνάρια του πατέρα του» επεσήμανε ο πρόεδρος της κοινότητας.

 

.megatv.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα