13/02/202216:38

Επίσημη πρώτη για το παράρτημα του Οργανισμού “Women Act” στην Ηλεία- Το παρών έδωσε και ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος που έχει ρόλο Champion στον Οργανισμό

Εδραιώνεται ο ρόλος της γυναίκας
στις τοπικές κοινωνίες

*Το παρών έδωσε και ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος
που έχει ρόλο Champion στον Οργανισμό

Επίσημη πρώτη για το παράρτημα του Οργανισμού “Women Act” στην Ηλεία, το οποίο θέτει τις βάσεις με στόχο την εδραίωσή του στις τοπικές κοινωνίες για την ανάδειξη του πολλαπλού ρόλου των γυναικών σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, απέναντι στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.
Το κάλεσμα έγινε από την συντονίστρια του παραρτήματος κα Ιωάννα Σπηλιοπούλου, οικονομολόγο στην Δ/νση Ανάπτυξης ΠΔΕ, με την συμμετοχή γυναικών από διάφορους τομείς και από διάφορες περιοχές του νομού ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, παρουσία και του βουλευτή Ηλείας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στον Οργανισμό “Women Act” ως Champion. Αφορμή άλλωστε για την δημιουργία παραρτήματος στην Ηλεία αποτέλεσε η επαφή του με την πρόεδρο και Συν-ιδρύτρια του “Women Act” κα Μαίη Ζαννή. Ο ίδιος δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια που ξεκινά στην Ηλεία, στηρίζοντας το πλάνο των δράσεων που πρόκειται να διαμορφωθεί στην πορεία.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
Η πρώτη συνάντηση, είχε διερευνητικό χαρακτήρα και έπεται δυναμική συνέχεια, καθώς οι γυναίκες που συμμετείχαν εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την εδραίωση του παραρτήματος στην Ηλεία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις γυναίκες να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία ενδυνάμωσης του ρόλου τους μέσα από την διαμόρφωση μίας ισότιμης κοινωνίας.
Γι’ αυτό και ο πρώτος στόχος που τέθηκε σε αυτή την πρώτη συνάντηση, είναι η ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων γυναικών από όλες τις περιοχές του νομού. Η κάθε γυναίκα, από τον δικό της τομέα μπορεί να εισφέρει κινητοποιώντας και κάθε άλλη γυναίκα που αναζητά τον δικό της ρόλο στην κοινωνία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “WOMEN ACT”
Το Women Act είναι ένας μη κερδοσκοπικός μη κομματικός οργανισμός που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών στην εκπλήρωση των πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και οικονομικών δυνατοτήτων τους μέσω της παραγωγής γνώσης, της παροχής κατάρτισης και της σύνδεσης με την κοινωνία των πολιτών.
Δημιουργήθηκε το 2017 και αντιπροσωπεύει την ενσάρκωση μιας ομάδας της δια βίου ελπίδας και φιλοδοξίας των γυναικών για μια πραγματικά ισότιμη κοινωνία.
Αποστολή του Οργανισμού είναι να δώσει την δυνατότητα στις γυναίκες να ενστερνιστούν πλήρως το πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό δυναμικό τους συμμετέχοντας ενεργά στη δημόσια σφαίρα, μέσω των ίσων ευκαιριών, προκειμένου να προαχθούν σε ηγέτες και φορείς αλλαγής.
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το παράρτημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη δράσεων, που θα στοχεύουν στην ενίσχυση του θάρρους και της δυναμικής των γυναικών, που είναι στη φύση τους άλλωστε, προκειμένου να ενισχύσουν τον ρόλο τους και να διαμορφώσουν ένα ιδανικό περιβάλλον ανάδειξης των ικανοτήτων τους.
Σε αυτή την πρώτη προκαταρκτική συνάντηση εκτός από την κα Σπηλιοπούλου συμμετείχαν, οι δικηγόροι κα Μαριάννα Σταθοπούλου και κα Ειρήνη Φάσσου, οι φαρμακοποιοί κα Ζωή Κοκκώνη και κα Ειρήνη Θανασούλα, η οικονομολόγος κα Εύη Βεργοπούλου, η Κτηνίατρος στην Π.Ε. Ηλείας κα Ευαγγελία Μπούρα, η αντιδήμαρχος Ζαχάρως- φιλόλογος κα Δήμητρα Σκαλτσά, η Πολιτικός Μηχανικός στη Δ/νση Π.Ε. Ηλείας κα Ευγενία Βλάσση και η εφοριακός στην ΔΟΥ Πύργου κα Θεοδώρα Κριτσάρη.
Σε επόμενες συναντήσεις θα συμμετάσχουν και άλλα πρόσωπα και το παράρτημα είναι ανοιχτό και για άνδρες, καθώς η έμφυλη ισότητα δεν είναι θέμα μόνο ενός φύλου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα