13/02/202213:10

Γιάννης Κουτσούκος: “Με αντιπαροχή τη μεταλυκειακή εκπαίδευση κλείνουν τα Πανεπιστημιακά Τμημάτα στην Ηλεία”

Γιάννης Κουτσούκος: “Με αντιπαροχή τη μεταλυκειακή εκπαίδευση κλείνουν τα Πανεπιστημιακά Τμημάτα στην Ηλεία”

Για τις ευθύνες των θεσμικών εκπροσώπων μας να υπερασπιστούν τα κεκτημένα του Νομού μας, και να αποτρέψουν το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μίλησα το Μάιο που μας πέρασε.
Τους αποκάλεσα “άβουλους και μοιραίους” αν δεν αναλάμβαναν την ευθύνη να οργανώσουν τον αγώνα της ανατροπής του κυβερνητικού σχεδίου για το κλείσιμο της Μουσειολογίας στον Πύργο και της Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.
Όχι μόνο δεν έπραξαν τίποτα, ούτε καν υλοποίησαν αυτά για τα οποία δεσμεύτηκαν, αλλά όπως αποδεικνύεται από την παρουσία τους στην προχθεσινή παρωδία στην Αμαλιάδα, δεν είναι μόνο άβουλοι και μοιραίοι, αλλά δυστυχώς και συνένοχοι.
Χωρίς ίχνος συστολής παρακολούθησαν τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Συρίγο, να υπερασπίζεται την απόφαση της Κυβέρνησης για το κλείσιμο του Τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα και να παρουσιάζει ως αντιπαροχή ένα Τμήμα μεταλυκειακής εκπαίδευσης αγροτών.
Κατά πόσο η μεταλυκειακή εκπαίδευση – απαραίτητη και χρήσιμη κατά τα άλλα – μπορεί να γίνεται αποδεχτή στο κτίριο του καταργημένου Τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, με πανηγυρικού χαρακτήρα δηλώσεις των Κυβερνητικών Βουλευτών, καθώς και από τον Περιφερειάρχη, ούτε καν με όρους κομματικού πατριωτισμού δεν μπορεί να εξηγηθεί.
Πόλυ περισσότερο δεν μπορεί να εξηγηθεί, γιατί η Αμαλιάδα “η πρωτεύουσα του αγροτικού κόσμου πανελλαδικά”, όπως είπε ο κ. Φαρμάκης που σιγοντάρει τις κυβερνητικές αποφάσεις, δεν μπορεί να φιλοξενήσει τη Σχολή Γεωπονίας, ενώ μπορεί κάλλιστα το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.
Για το πόσο δεν τους ενδιαφέρει στα σοβαρά η αγροτική εκπαίδευση και η σύνδεσή της με την έρευνα, φάνηκε από το γεγονός ότι φρόντισαν να ξεφορτωθούν το Ινστιτούτο του Κοροίβου, το οποίο θυμίζω για το λόγο αυτό είχε συμπεριληφθεί στη συμφωνία για την Γεωπονία στην Αμαλιάδα, συμφωνία που δεν υλοποιήθηκε ποτέ γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, όπως απάντησε σε ερώτησή μου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το 2018.
Η αναμνηστική δε φωτογραφία στο τέλος της εκδήλωσης στην Αμαλιάδα, θα μας θυμίζει τους ενόχους και συνενόχους για το γεγονός ότι πλέον η Ηλεία δεν βρίσκεται στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που υπενθυμίζω για ακόμα μία φορά ότι την έβαλε το ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη και Υπουργό Παιδείας τον Πέτρο Ευθυμίου.
Για όλους εμάς βέβαια που δεν φοβηθήκαμε να συγκρουσθούμε με κυβερνητικές επιλογές όταν χρειάστηκε, προκειμένου ο Πύργος και η Αμαλιάδα να αποκτήσουν Α.Ε.Ι., ούτε μας πτοούν οι λοιδορίες των “εξωνημένων” της δημοσιογραφίας που μας κατηγορούν για τοπικισμούς και λιβανίζουν το δήθεν μεταρρυθμιστικό οίστρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, παραμένει ανοιχτή η πρόσκληση και αφορά στον αγώνα που δεν δόθηκε, και γι’ αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι χάθηκε.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα