06/07/202216:03

Κορυφή Πύργου: Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς με κατεύθυνση προς το χωριό- Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και απο αέρος 7 εναέρια μέσα

Συναγερμός στην πυροσβεστική καθώς εδώ και λίγη ώρα έχει αναζωπυρωθεί το μέτωπο φωτιάς στην Κορυφή Πύργου όπου το πρωί είχε τεθεί υπο έλεγχο.

Στην μάχη έχουν ριχτεί και εναέρια μέσα όπως 2 ελικόπτερa erikson, 2 αεροσκάφη air tractor, 2 canadair και ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

Για μια ακόμη ημέρα οι άνεμοι στην περιοχή είναι δυνατοί και δυσχεραίνουν την κατάσβεση.

«Πριν από λίγο, ένα ασθενοφόρο πήρε έναν πυροσβέστη, ο οποίος λιποθύμησε γιατί μάλλον εισέπνευσε καπνό» είπε στο newsit.gr ο Δήμαρχος Πύργου.

Όπως είπε ο κύριος Αντωνακόπουλος, «αυτή την ώρα έχουμε εστίες, οι οποίες είναι στοιχεία αναζωπύρωσης σε μέτωπο περίπου 500 μέτρων. Υπάρχουν δυνάμεις από την πολιτική προστασία του δήμου, ήδη έχουμε 4 βυτιοφόρα εκεί, καθώς υπάρχουν και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας».

Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος, παρά τον δυνατό αέρα. «Έχει αέρα, αλλά πιστεύουμε ότι οι δυνάμεις που είναι εκεί θα αποτρέψουν περαιτέρω αναζωπυρώσεις. Η φωτιά κινείται προς το χωριό, αλλά είναι περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά, δεν κινδυνεύει ακόμα το χωριό Κορυφή του Πύργου Ηλείας.

Στο χωριό αυτό κάθε καλοκαίρι έχουμε 5 με 10 φωτιές και όλοι οι κάτοικοι μιλούν πλέον για κάποιον μανιακό εμπρηστή» είπε στο newsit.gr ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα