18/07/202217:18

Ν. Καλάκος: Προτεραιότητα η στήριξη των αστυνομικών της Ηλείας

Ν.Καλάκος: Προτεραιότητα η στήριξη των αστυνομικών της Ηλείας
Με τον Διευθυντή Αστυνομίας Ηλείας, ταξίαρχο Μ. Οικονομόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυν. Υπαλλ. Ηλείας, Γρ. Κατσώλη συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος

Προτεραιότητα η στήριξη των αστυνομικών της Ηλείας

Τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Ηλείας συζήτησε χθες το πρωί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, Ταξίαρχο Μιχάλη Οικονομόπουλο, και τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Γρηγόρη Κατσώλη, ο Ηλείος οικονομολόγος και τ. γενικός διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, συνοδευόμενος από τον Eπίτιμο Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ, Νίκο Σερέτη, και τον πρώην διοικητή του ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας και συνεργάτη του πολιτικού του γραφείου, Γιάννη Αγγελόπουλο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας με επιπλέον προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και στην επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν τη στέγαση των Αστυνομικών Τμημάτων του νομού. Ο κ. Οικονομόπουλος ενημέρωσε τον Νίκο Καλάκο για τις ενέργειες που έχουν γίνει, τονίζοντας ότι η Διεύθυνση είναι άρτια οργανωμένη και το αστυνομικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, ενώ ο κ. Κατσώλης παρέθεσε αναλυτικά όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς και τα οποία πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν.

‘Όπως ανέφερε, προτεραιότητα αποτελεί η στελέχωση με επιπλέον αστυνομικούς ενόψει και των έκτακτων μεταθέσεων και η ενίσχυση των Διευθύνσεων και των τμημάτων της Ασφάλειας με συγκεκριμένο τύπο οχημάτων, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών. Ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη αντικατάστασης του λεωφορείου υποστήριξης Νομού, καθώς δεν πληροί τις σχετικές προδιαγραφές ασφάλειας και εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών.

Επίσης ο κ. Κατσώλης τόνισε πως αυξήθηκε μεν το ανώτατο όριο νυχτερινής απασχόλησης (από 48 σε 64 ώρες μηνιαίως) αλλά δεν συνοδεύτηκε και από την αντίστοιχη αύξηση του ποσού της αποζημίωσης. Παράλληλα, ενημέρωσε τον Νίκο Καλάκο πως αναμένει το πόρισμα αρμόδιας Επιτροπής για τον χαρακτηρισμού του επαγγέλματος ως «επικίνδυνου», σημειώνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο Ηλείος οικονομολόγος επισήμανε πως οι αστυνομικοί της Ηλείας επιτελούν σημαντικό έργο παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των γεωγραφικών και άλλων ιδιαιτεροτήτων του νομού και εξέφρασε την υποστήριξή του στα αιτήματά τους. Επιπλέον, ο Νίκος Καλάκος αναφέρθηκε και στην ειδική εισφορά 1% που έχει επιβληθεί από το 2011, σημειώνοντας πως είτε θα πρέπει να καταργηθεί είτε θα πρέπει να λειτουργήσει ανταποδοτικά ως προς το ύψος του εφάπαξ.

Ακολούθως είχε ολιγόλεπτη συνάντηση και με τη Διοικήτρια της Τροχαίας Πύργου, Κατερίνα Μπόγλου, από την οποία ενημερώθηκε για το δύσκολο έργο που επιτελεί η υπηρεσία, ειδικά τους θερινούς μήνες που η κίνηση στην Ηλεία πολλαπλασιάζεται.


«Ενημερώθηκα αναλυτικά για τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς της Ηλείας, οι οποίοι πραγματικά επιτελούν πολύ σημαντικό έργο και συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών του, κάτω από συχνά αντίξοες συνθήκες. Η ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό και τον εξοπλισμό, η οριστική διευθέτηση του κτιριακού των Αστυνομικών Τμημάτων, η αύξηση της νυχτερινής αποζημίωσης και ο χαρακτηρισμός του επαγγέλματος ως επικίνδυνου, συνιστούν δίκαια αιτήματα και, σε ό,τι με αφορά, θα τα μεταφέρω αρμοδίως και θα κάνω ό,τι μπορώ για να υλοποιηθούν», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα