01/08/202218:35

Νίκος Καλάκος: Παρών στην 1η Λευκή Νύχτα Λεχαινών και συζήτησε με τους επαγγελματίες τα προβλήματά τους – Στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης

Τα προβλήματα και την προοπτική της αγοράς συζήτησε το βράδυ της Κυριακής (31/7) με τους εμπόρους των Λεχαινών ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής  Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο εγχείρημα της 1ης Λευκής Νύχτας που διοργάνωσε ο τοπικός εμπορικός σύλλογος.

Ο Νίκος Καλάκος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Παναγιώτη Καρκαβίτσα και λοιπούς επαγγελματίες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος, κυρίως λόγω της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους και της επιφυλακτικότητας που επικρατεί στους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν περιορίσει τις αγορές τους μόνο στα απαραίτητα είδη.

Ο Ηλείος οικονομολόγος εξήρε την πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου να διοργανώσει την 1η Λευκή Νύχτα, τονίζοντας ότι χρειάζονται τέτοιες δράσεις, και πρόσθεσε πως θα πρέπει μελλοντικά ανάλογες προσπάθειες να αποκτήσουν χαρακτηριστικά εξωστρέφειας και παροχής περισσότερων επιλογών στους καταναλωτές, προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες από όλη την Ηλεία και να ωφεληθεί το σύνολο της αγοράς. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθούν αυτά τα εγχειρήματα από τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να ανακάμψουν και οι αγορές των μικρότερων πόλεων της Ηλείας, μαζί με αυτές του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επισήμανε προς τον Νίκο Καλάκο πως το μείζον πρόβλημα είναι το ενεργειακό κόστος, καθώς συμπιέζει τα περιθώρια κέρδους, και του ζήτησε να συμβάλει στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων. Από την πλευρά του ο Ηλείος οικονομολόγος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις προσπάθειες των εμπόρων των Λεχαινών και σημείωσε πως θα μεταφέρει το πρόβλημα στα αρμόδια υπουργεία.

«Η 1η Λευκή Νύχτα στα Λεχαινά είναι ένα αξιέπαινο εγχείρημα του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών, το οποίο αν συνοδευτεί μελλοντικά από εξωστρεφείς δράσεις και στηριχθεί από τον α΄ και β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης, μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της αγοράς και στην αυξημένη προσέλευση επισκεπτών από όλη την Ηλεία. Στηρίζω τις πρωτοβουλίες τους και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν. Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό, που είναι το βασικό τους πρόβλημα και το οποίο έχει τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο από την ελληνική κυβέρνηση, είναι αναγκαία η θέσπιση πρόσθετων αποτελεσματικών μέτρων στήριξης για να αντέξουν και τον χειμώνα», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα