05/10/202222:51

ΟΑΣΗ: Νέα δυναμική κινητοποίηση στον Πύργο για κατώτερη εγγυημένη τιμή για την σταφίδα (ΦΩΤΟ)

Προχωρά σε σύσκεψη συντονισμού και δράσης την Τετάρτη 12 Οκτώβρη

Σε δυναμική κινητοποίηση στον Πύργο με συγκέντρωση στα φανάρια του Κόμβου Αγίου Γεωργίου και εν συνεχεία μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αυτοκίνητα ως την Περιφερειακή Ενότητα, προχώρησαν βιοπαλαιστές παραγωγοί κορινθιακής σταφίδας και άλλοι αγρότες σήμερα το πρωί, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

Απαιτώντας, μεταξύ άλλων, κατώτερη εγγυημένη τιμή δύο ευρώ το κιλό για τη σταφίδα, προκειμένου να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να μένει ένα εισόδημα, οι αγρότες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας καταθέτοντας ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης, Θοδωρή Βασιλόπουλο.

«Για ακόμη μία φορά η Περιφερειακή Αρχή ήταν προκλητική, λέγοντάς μας ότι για την κατάσταση που επικρατεί με την τιμή του προϊόντος, φταίνε οι βιοπαλαιστές αγρότες που δεν εντάσσονται σε ομάδες και όχι η ελεύθερη αγορά που και η ίδια υπηρετεί, η έλλειψη κατώτερων εγγυημένων τιμών ώστε να διασφαλίζεται το εισόδημά μας απέναντι στους μεγαλεμπόρους – μεταποιητές που το εκμεταλλεύονται. Θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες εφαρμογής της ΚΑΠ, που υπηρετούν πιστά όλες οι έως και σήμερα κυβερνήσεις και υλοποιούν και οι Περιφέρειες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης.

Κάλεσε παράλληλα στη σύσκεψη αγροτικών συλλόγων που έχει προκαλέσει η Ομοσπονδία για την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στην Μαγούλα του Πύργου, για συντονισμό της δράσης με παραγωγούς σταφίδας και από όμορους νομούς, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και με κλιμάκωση αφού η ΟΑΣΗ θα συμμετέχει και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

902.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα