24/11/202210:40

Κώστας Τζαβάρας: Κυβερνητική παράλειψη ότι δεν ρωτήθηκε η ΑΔΑΕ για το ν/σ για τις αλλαγές στην ΕΥΠ

Εκτός «γραμμής» βγήκε για άλλη μια φορά ο Κώστας Τζαβάρας αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς χαρακτήρισε ως παράλειψη εκ μέρους της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν ρώτησε την ΑΔΑΕ για το νομοσχέδιο σχετικά με τις αλλαγές στην ΕΥΠ, εκφράζοντας εκ νέου τη διαφωνία του για την επίκληση του απορρήτου.

«Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, πρέπει να βγουν στην δράση» είπε για τη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής», υπογράμμισε με έμφαση ο Κώστας Τζαβάρας σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα και την ονοματολογία γύρω από το θέμα.

«Ο δημοσιογράφος έχει μόνο υποχρέωση να διασταυρώνει τις πηγές του», συνέχισε το μέλος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ο οποίος, ερωτηθείς τι θα έκανε αν το όνομα του περιλαμβανόταν σε λίστα θυμάτων παρακολούθησης, επισήμανε με νόημα: «Θα υπεράσπιζα την αξιοπρέπεια μου, προσωπική και πολιτική».

Ο βουλευτής της νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε, επίσηως, ως παράλειψη της κυβέρνησης το γεγονός ότι δε ρώτησε την ΑΔΑΕ για το νομοσχέδιο σχετικά με τις αλλαγές στην ΕΥΠ και για μία ακόμη φορά εξέφρασε τη διαφωνία του με την επίκληση του απορρήτου στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αναφερόμενος, δε, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την προσεχή Δευτέρα, επέμεινε ότι δεν τίθεται θέμα απορρήτου, ενώ σε ό,τι αφορά στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε ότι «από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, πρέπει να βγουν στη δράση». Μάλιστα, επισήμανε ότι αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν τόσο «περιγραφικές λεπτομέρειες που δεν μπορεί να πει κανείς ότι κινούνται στο χώρο της φαντασίας».

ieidiseis.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα