08/12/202215:09

Πύργος: Μαθητές και δάσκαλοι του 2ου δημοτικού σχολείου στην Πολωνία- Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Με επίσκεψη στο σχολείο Szkolno-Przedszkolny im. T. Kosciuszki w Wojslawicach-Kolonii  της Πολωνίας(27-11 έως 3-12) ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Εrasmus+ ‘’Small Steps,Big Changes”,στο οποίο συμμετείχε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου,καθώς και σχολεία από την Ισπανία,την Τουρκία,την Ουγγαρία και την Πολωνία.Στην Πολωνία ταξίδεψαν οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνος Ζιώγας και Αχιλλέας Τσαγκρής και οι μαθητές  της Ε’ τάξης Νικόλαος Αλέρτας και Χένρι Ντάσι.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους,μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σχετικές με θέματα αγωγής υγείας και υγιεινής διατροφής.

Η τελετή υποδοχής έγινε στο σχολείο που φιλοξενούσε τις αποστολές και περιελάμβανε παραδοσιακούς πολωνικούς χορούς από τους μαθητές και επίδειξη παραδοσιακών παιχνιδιών από τις πέντε χώρες.Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν επισκέψεις και ξεναγήσεις στις ιστορικές πόλεις Λούμπλιν και Ζάμοστς,ενώ δεν έλειψαν και οι δραστηριότητες αλληλεπίδρασης και ενεργητικής συμμετοχής(μαθήματα υγιεινής διατροφής,επίσκεψη σε εργαστήρι μαγειρικής,παιχνίδια στο νερό στο Υδάτινο Πάρκο της πόλης Χελμ,αγώνες σκοποβολής,τραμπολίνο και bubble football) που ενθουσίασαν τους μαθητές.

Την τελευταία ημέρα του προγράμματος μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα Βαρσοβία και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Πολέμου,στο Παλάτι Κουλτούρας και Επιστημών(όπου από τον 30ό όροφο απόλαυσαν το συναρπαστικό πανόραμα της πόλης),στο γήπεδο της Λέγκια και την παλιά πόλη,όπου και έγινε η απονομή των διπλωμάτων συμμετοχής από τη συντονίστρια του προγράμματος Magdalena Zarek.

‘Ηταν μια ξεχωριστή εβδομάδα δράσεων,γεύσεων και εμπειριών που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να διευρύνουν τους ορίζοντές τους,να αποκτήσουν φίλους από τέσσερις χώρες και να γνωρίσουν την εγκάρδια πολωνική φιλοξενία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα