25/01/202320:37

Ένα ταξίδι γεμάτο «Φως» για την πολιτιστική κληρονομιά της Ηλείας

Το “Φως της Ολυμπίας” ξεκινάει για το παγκόσμιο πολιτιστικό και επιχειρηματικό ταξίδι του, έχοντας ως κύριο στόχο να κάνει γνωστή σε όλη την υφήλιο, την πολιτιστική κληρονομιά της Ηλείας.

Αυτoεπεσήμανε χθες ο Γιώργος Τάκης Δόξας, που αναφέρθηκε από το Δημαρχείο Πύργου, για τη νέα πρωτοβουλία του, την ίδρυση της εταιρίας «DOXA/ΔΟΞΑΣ ΙΚΕ» με το «Φως της Ολυμπίας», που είναι μία διαδικτυακή εταιρεία για την προώθηση του πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δόξας, εμπνεόμενος από την Αρχαία Ολυμπία, την Αρχαία Ήλιδα, τον Επικούρειο Απόλλωνα, τον Ερμή του Πραξιτέλους και όλων των Ηλειακών «θησαυρών», μέσω αυτής της νέας προσπάθειας που ξεκινά, έχει ως στόχο την επανασύνδεση του σύγχρονου ανθρώπου με την πνευματική, αθλητική και πολιτιστική μας κληρονομιά, «για να μεταφέρουμε μηνύματα πολιτισμού σε όλη την παγκόσμια αγορά»

Έδρα ο Πύργος…

Ο κ. Δόξας σχολίασε τις προσωπικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στην ζωή, που όμως τον δυνάμωσαν σαν άνθρωπο, για να συμπληρώσει ότι «Πήρα την απόφαση, αυτό που μου έχει κληρονομήσει ο πατέρας μου, αλλά κυρίως αυτό το ΦΩΣ που όλα τα χρόνια της ζωής μου με καθοδηγεί, να κάνω την εταιρεία DOXAS / ΔΟΞΑΣ Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με βασικό αντικείμενο την προβολή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αρχής γινομένης, από το Φως της Ολυμπίας. Πήραμε την απόφαση τα κεντρικά γραφεία της Αθήνας να καταργηθούν και να μεταφερθούν στον Πύργο, στην οδό Πατρών 10-12.

Πιστεύω ότι  ο νομός Ηλείας, πέρα από πολιτικά, κομματικά και οτιδήποτε άλλο, είναι ο νομός με το Φως και δυστυχώς αυτό το Φως χάνετε. Να τονίσω ότι με μία συστηματική έρευνα πέντε ετών τεκμηριώνεται πως η Αρχαία Ολυμπία σε άυλη αξία κοστολογείται 65 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή η αξία δίνει την προοπτική, για αυτό και εμείς επιλέξαμε τον Πύργο, πού είναι μια άυλη αξία τεράστιου μεγέθους, για το καινούργιο αυτό εγχείρημα μας».

Ποιες θα είναι οι δράσεις

Η Ειρήνη Μεσσήνη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος και συνεργάτης του κ. Δόξα, αναφέρθηκε στις έξι πρώτες δράσεις που προγραμματίζονται από την εταιρεία.

«Κάθε χρόνο την 1η του Μάρτη θα γίνεται μία πολιτιστική εκδήλωση στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, για τη βράβευση 31 ανώνυμων καθημερινών ηρώων ανθρώπων, πού σιωπηλά θα προβαίνουν σε πράξεις στήριξης των συνανθρώπων τους. Επίσης θα υπάρχει οικονομική χορηγία αξίας 10 ευρώ για το άσυλο της Νέας Βασιλείας της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, μια ακόμα οικονομική χορηγία 10 ευρώ θα δοθεί για την φροντίδα των καρκινοπαθών «Γαλιλαία» των Σπάτων, καθώς και μια οικονομική χορηγία αξίας 10 ευρώ για το ΕΕΕΕΚ Πύργου, με έσοδα που θα προέρχονται από την πώληση των πολιτιστικών προϊόντων. Επίσης θα στηρίξουμε οικονομικά και ηθικά την Εταιρεία Ηλειακών μελετών και δράσεων «Τάκη Δόξα» που συντονίζουν οι Πύργιοι Γιάννης Νικολόπουλος και Θεοφάνης Παπαδόπουλος. Η 6η δράση θα είναι η ετήσια υποτροφία με το όνομα «Τάκης Δόξας», αξίας 5.000 ευρώ, για δύο άπορους αριστούχους μαθητές της Γ` Λυκείου του νομού Ηλείας για την ένταξη τους στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση».

Διαδικτυακή προώθηση και πώληση των προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας Γιώργη Τάκη Δόξα

Από την πλευρά της η Μαίρη Βασιλαδιώτη, που έχει αναλάβει την κεντρική διοίκηση αυτής της εταιρείας ανέφερε πως «Η εταιρεία εμπνέεται από την αρχαία Ολυμπία, την Αρχαία Ηλιδα, τον Επικούρειο Απόλλωνα, τον Ερμή του Πραξιτέλους. Μεταξύ των επιχειρηματικών δράσεων της εταιρείας θα είναι η διαδικτυακή προώθηση και πώληση των πνευματικής ιδιοκτησίας Γιώργη Τάκη Δόξα πολιτισμικών προϊόντων και υπηρεσιών υπό το brand Ελλάδα, Φως, Πολιτισμός. Τα προϊόντα που θα πωλούνται θα αφορούν τον πολιτισμό της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας, ενώ θα αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση συνεδρίων και διαφόρων δράσεων, σεμιναρίων, για θέματα ιστορίας, πολιτισμού, υγείας και φιλανθρωπίας».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξής Τύπου γνωστοποιήθηκε ότι θα εκδοθεί Πολιτιστικό Ομόλογο, αξίας 100 ευρώ, με πενταετή διάρκεια και επιτόκιο 10%. Συνολικά αναμένεται να διατεθούν 20.000 ομόλογα.

ERTnews,gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα