29/05/202315:34

Εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα: Νεκρός 47χρονος στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη – Δύο τραυματίες – Πώς έγινε το δυστύχημα (photos)

Εργατικό δυστύχημα με νεκρό 47χρονο, σημειώθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος κατά την εκτέλεση εργασιών. Τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι, ο ένας εξ’ αυτών σοβαρά.

Οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, ηλικίας 45 και 47 ετών, παραμένουν για νοσηλεία και ένας υποβλήθηκε σε χειρουργείο

Νωρίτερα, ο 47χρονος χειριστής γερανού μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου κατέληξε από ανακοπή.

Άλλος ένας 47χρονος τραυματίστηκε πιο ελαφρά, ενώ ο τρίτος, 43 ετών, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική.

Δείτε εικόνες από το σημείο 

Πέραμα
Πέραμα
Πέραμα

Πατέρας δύο παιδιών είναι ο 47χρονος χειριστής του γερανού που βρήκε τραγικό θάνατο το πρωί στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος όταν με δύο ακόμη συναδέλφους του, προσπάθησαν να τοποθετήσουν το τέταρτο πτερύγιο σε προπέλα πλοίου αλλά υπό άγνωστες συνθήκες έπεσε η σκαλωσιά με αποτέλεσμα ο μεταλλικός όγκος να τους καταπλακώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο το ειδικό κλιμάκιο του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου Πειραιά – Νοτίου Αιγαίου και το Λιμενικό ολοκλήρωσαν τον έλεγχο στο σημείο του τραγικού συμβάντος διαπιστώνοντας ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας αλλά και στην ασφάλεια των μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τις συγκεκριμένες ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες.

Οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, ηλικίας 45 και 47 ετών, παραμένουν για νοσηλεία και ένας υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Όσον αφορά την ταυτότητα του πλοίου που έχει ανελκυστεί σε μία από τις πλωτές δεξαμενές της Ζώνης, πρόκειται για το Asterion, το οποίο κατασκευάστηκε την περίοδο 1990-1991. Οι εκπρόσωποι του κλάδου αναφέρουν ότι «οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι με συνέπεια να επικρατεί καθεστώς ασυδοσίας σε βάρος των εργατών που ξεκινούν για μεροκάματο χωρίς να ξέρουν αν θα γυρίσουν σπίτια τους…».

dikaiologitika.gr
attica24.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα