17/02/202016:21

Αμαλιάδα: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το πρωί το Μεγάλο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, στα πλαίσια των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ήλιδας (photos)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το πρωί το Μεγάλο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, στα πλαίσια των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού οργανώθηκαν 40 δραστήριες ομάδες από μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, που όργωσαν κυριολεκτικά την πόλη, κυνηγώντας το χαμένο θησαυρό.

Οι ομάδες επισκέφθηκαν διαδοχικούς σταθμούς, δημιούργησαν κατασκευές, ανακάλυψαν στοιχεία και έλυσαν γρίφους, ενώ ανακάλυψαν με βιωματικό τρόπο ενδιαφέροντα στοιχεία για τους θρύλους, την ιστορία και το περιβάλλον της Αμαλιάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλες οι ομάδες κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό, συμπληρώνοντας με πληρότητα τους φακέλους τους.

Πρώτοι Νικητές αναδείχθηκαν τα παιδιά της ομάδας του 5ου Δημοτικού Σχολείου, αποδεικνύοντας πως οι μικροί  δεν υπολείπονται σε φαντασία, ταχύτητα και παρατηρητικότητα, αφού ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν να λύσουν όλους τους γρίφους και να εντοπίσουν πού ήταν κρυμμένη η…  κοφίνα του Αράπη!

Ποδήλατα, έξυπνα ρολόγια και δωροεπιταγές για την αγορά βιβλίων ήταν τα δώρα που περίμεναν τους νικητές των τριών πρώτων ομάδων που τερμάτισαν, ενώ αναμνηστικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε όλα τα παιδιά.

Η οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή της εκδήλωσης:

το Σωματείο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας και την πρόεδρο κ. Άννα Μοσχόβου και για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τον πρ. Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Σπ. Μπεράτη και το Ραδιοφωνικό Μουσείο Αμαλιάδας

τον κ. Παν. Σακελλαρόπουλο και το προσωπικό του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας

το σωματείο Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρου, που διασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή του Παιχνιδιού.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλες τις ομάδες που διαγωνίστηκαν.

Το επόμενο κυνήγι δεν είναι μακριά!

Και θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα