12/11/202015:45

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου για την υπογραφή της σύμβασης ανάπλασης του οδικού άξονα Πύργος – Άγιος Ιωάννης

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου για την υπογραφή της σύμβασης ανάπλασης του οδικού άξονα Πύργος – Άγιος Ιωάννης

  «Η υπογραφή της σύμβασης, σηματοδοτεί την έναρξη εκτέλεσης ενός σημαντικού έργου, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα και φυσιογνωμία της οδού Κατακόλου, από το ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής έως την είσοδο του Αγίου Ιωάννη. Μιλάμε για έναν πολυσύχναστο δρόμο, που οδηγεί στο τουριστικό λιμάνι του Κατακόλου και συνδέεται άμεσα με την κρουαζιέρα και την μετακίνηση τουριστών.  Ταυτόχρονα, αποτελεί την πιο δημοφιλή περιοχή αναψυχής και άθλησης των κατοίκων του Πύργου, καθώς τα διευρυμένα πεζοδρόμια του χρησιμοποιούνται για περίπατο και ποδηλασία.

Στο πλαίσιο της ανάπλασης θα διαμορφωθεί μονοδρομημένη λωρίδα ποδηλάτων και ειδική ζώνη κίνησης πεζών και ΑμεΑ, θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί το τμήμα πρασίνου με την φύτευση δέντρων, θα τοποθετηθεί οδοφωτισμός, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση για οχήματα και ποδηλάτες.  Έτσι, θα ενισχυθεί έτι περαιτέρω ο χαρακτήρας αναψυχής – περιπάτου για τους χρήστες. Επιπλέον, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα διευκολύνουν σημαντικά τις τοπικές μετακινήσεις των γύρω οικισμών, αποτρέποντας την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων και βελτιώνοντας σημαντικά την οδική ασφάλεια.

Αποτελεί τέλος, ένα σημαντικό έργο υποδομής, τμήμα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού στρατηγικών παρεμβάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας».

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα