22/07/202220:23

Αίγινα: Άγνωστοι έβαλαν εκρηκτικά στον αγωγό νερού – Τι έδειξε η αυτοψία

Nέο κρούσμα δολιοφθοράς σημειώθηκε στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας, η οποία ευτυχώς δεν διατάραξε την ομαλή λειτουργία του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Η δολιοφθορά εντοπίστηκε μετά από αυτοψία της ανάδοχου εταιρείας.

Τι συνέβη 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Περιφέρεια, στις 20 Ιουλίου εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ενημερώθηκε προφορικώς από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας ότι έγινε αποδέκτης καταγγελίας για πιθανή χρήση εκρηκτικού μηχανισμού σε θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται τμήμα του ποντισμένου υποθαλάσσιου αγωγού.

Την επομένη (χθες Πέμπτη), η εταιρεία απέστειλε εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με εξοπλισμό και υποβρύχιο όχημα για τη διερεύνηση της κατάστασης ενώ σχετική έρευνα ξεκίνησε και το Λιμεναρχείο.

Αγωγός νερό Αίγινα
Αγωγός νερό Αίγινα

Το συμβάν εντοπίστηκε σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή του Περάνι Σαλαμίνας και σε βάθος 14 μέτρων, σημείο στο οποίο η προστασία του αγωγού είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στη συγκεκριμένη θέση ο προστατευτικός κλοιός αποτελείται από λιθοστρώματα με το κέντρο της έκρηξης να εντοπίζεται μεταξύ δύο γειτονικών κατασκευών όπου ανευρέθη υπόλειμμα υλικού, που εικάζεται ότι είναι καλώδιο πυροδότησης (φυτίλι).

Αγωγός νερό Αίγινα
Αγωγός νερό Αίγινα

Γ. Πατούλης: Καταδικάζουμε κάθε παράνομη ενέργεια που βάζει εμπόδια σε αυτό το οραματικό έργο

Με αφορμή το περιστατικό ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει σχετικά: «Καταδικάζουμε κάθε παράνομη ενέργεια που βάζει εμπόδια σε αυτό το οραματικό έργο για τους πολίτες της Αίγινας, με στόχο την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων. Όσο και αν κάποιοι εμμένουν στο δρόμο της ανομίας, εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης».

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα