Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο οι αποφάσεις της επιτροπής για τα γυμνάσια και Λύκεια- Με κόπο έπεσαν κάτω από 300 οι διασωληνωμένοι – Ανοίγει η λίστα εμβολιασμών για τους 80 – 84 ετών 21/01/2021

21/01/2021
0 0
Αύριο οι αποφάσεις της επιτροπής για τα γυμνάσια και Λύκεια- Με κόπο έπεσαν κάτω από 300 οι διασωληνωμένοι – Ανοίγει η λίστα εμβολιασμών για τους 80 – 84 ετών 21/01/2021
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Στο 50% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια – Προβληματισμός για τις λοιμώξεις στους νέους αλλά και τη μεγάλη θνητότητα – Ο απολογισμός του Ιανουαρίου έφτασε σήμερα τους 732, μετά τους 25 σημερινούς θανάτους – Στους 123.077 έφτασε ο αριθμός των εμβολιασμών

Σταθερή πορεία διαγράφει η πανδημία στη χώρα, μετά και τα σημερινά δεδομένα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Με το αποκρυσταλλωμένο αποτύπωμα των εορτών να αφήνει πίσω τις δυσοίωνες προβλέψεις, τα 509 νέα κρούσματα κορωνοϊού συνηγορούν στα λόγια του υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, για τη «μεγάλη ωριμότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη» που επέδειξε η ελληνική κοινωνία, όπως δήλωσε κατά τη συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Υγείας που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα αντί για χθες.

Οι σημερινοί 29.455 έλεγχοι, με τους περίπου 11.000 μοριακούς να υστερούν αριθμητικά έναντι των rapid tests, θολώνουν ελαφρώς την πραγματική εικόνα, χωρίς να αμφισβητείται το καλό επιδημιολογικό επίπεδο της χώρας, στο οποίο αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), κυρία Μίνα Γκάγκα. Άλλωστε, ο χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δείχνει «πράσινη» Ελλάδα, με δείκτη θετικότητας σταθερά κάτω από 4%.

Η ανησυχία, βέβαια, ακόμα περισσεύει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του καθηγητή λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ο μέσος όρος της εβδομάδας χθες ήταν τα 480 κρούσματα, με τη μέση ηλικία στα 46 έτη. «Παρ’ όλα τα μέτρα, τα ημερήσια κρούσματα είναι περίπου 500, μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Τα μισά σχεδόν από τα 5.481 ενεργά κρούσματα στη χώρα βρίσκονται στην Αττική (2.304), και τα 1.482 στην κεντρική Μακεδονία. Για σήμερα, 234 διαγνώσεις εντοπίστηκαν στο λεκανοπέδιο και 58 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

«Καμπανάκι» έκρουσε για Δυτική Αττική, Θάσο και Βοιωτία ο υπουργός, καθώς η αναλογία νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στις περιφέρειες για την τελευταία εβδομάδα εγείρει προβληματισμό. Υπενθυμίζεται πως ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας που βρίσκεται σε σκληρό lockdown από τις 12 Ιανουαρίου, παραμένει υπό καθεστώς αυστηρών μέτρων έως τις 25 Ιανουαρίου, όπως και οι δήμοι Ασπροπύργου και Αχαρνών.

Αξιοσημείωτο, τέλος, είναι το μοναδικό διψήφιο ιικό φορτίο στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου (29,6 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους) ανάμεσα στις 46 περιφέρειες που μοιράζονται την επιδημιολογική πίτα σήμερα.

Κάτω από 300 οι διασωληνωμένοι – Σταθεροποίηση μόνο με τήρηση μέτρων

Μετά από πολλές εβδομάδες, ο σκληρός δείκτης έσπασε το φράγμα των 300, πέφτοντας σήμερα στους 293 διασωληνωμένους, ένα νούμερο ακόμα υψηλό, διευκρίνισε ο υπουργός, με τους 112 στην ηλικία 18-64 ετών.

Πάνω από 1.490 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, με την αργή μείωση στις κλίνες ΜΕΘ για COVID-19 να δίνει πληρότητα 50% στην επικράτεια, 59% στην Αττική και 57% στη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε πληρώσει βαρύ τίμημα», δήλωσε ο κ. Κικίλιας για τους 5.570 απώλειες συνανθρώπων μας από τη νόσο του νέου κορωνοϊού. Ο απολογισμός του Ιανουαρίου έφτασε σήμερα τους 732, μετά τους 25 νέους θανάτους.

Δεδομένων αυτών, με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα καθώς και τις ηλικίες σε έξαρση τα 45-54 και 65-74 έτη, ο υπουργός επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των μέτρων όπως η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και οι κανόνες υγιεινής.

«Η σταθεροποίηση έρχεται και παραμένει όσο εμείς προσέχουμε και κρατάμε τα μέτρα», ήταν το μήνυμα της κ. Γκάγκα, υπενθυμίζοντας πως μέχρι την επαρκή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού πρέπει να δείχνουμε προσοχή. Αναφορικά με το θέμα των μεταλλάξεων, δήλωσε πως φαίνονται να ανταποκρίνονται στα εμβόλια.

Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί – «Ανοίγει» η επόμενη ηλικιακή ομάδα

Από το πρωί μέχρι σήμερα τις 17:00 πραγματοποιήθηκαν 13.318 εμβολιασμοί, ενώ το σύνολο από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερίας» ανέρχεται στους 123.077, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους. Η εμβολιαστική κάλυψη έχει φτάσει στο 1,13% του πληθυσμού.

Συνολικά, οι εμβολιασμοί έφτασαν τους 32.801 στους ηλικιωμένους άνω των ετών, 81.000 στους υγειονομικούς και πάνω από 7.000 στους οίκους ευγηρίας, ενώ τα ραντεβού για την πρώτη και δεύτερη δόση του εμβολίου έχουν ξεπεράσει τις 400.000

Από αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, ανοίγουν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 80 – 84 ετών.

protothema.gr

ΣχετικάΆρθρα

Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί σε καταυλισμό Ρομά στα Σπάτα: Πληροφορίες για έναν τραυματία – Επί τόπου ομάδες της ΟΠΚΕ

25 Μαρτίου 2023
Πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη: «Κλειδί» στις έρευνες των αρχών το χαρτί των βαρδιών – Τι υποστηρίζει ο σταθμάρχης που έχει προφυλακιστεί- Στον ανακριτή αναμένεται να κληθούν και άλλα πρόσωπα
ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων: Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη – Νέα πρόσωπα στο κάδρο- Απολογούνται την ερχόμενη εβδομάδα οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής

25 Μαρτίου 2023
Με 7 κιλά κοκαΐνης συνελήφθη 28χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στα βόρεια προάστια της Αττικής
ΕΛΛΑΔΑ

Με 7 κιλά κοκαΐνης συνελήφθη 28χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στα βόρεια προάστια της Αττικής

25 Μαρτίου 2023
Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Έρχονται επιδοτήσεις έως και 1.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Τα ποσοστά της επιδότησης, τα κριτήρια, οι δικαιούχοι

25 Μαρτίου 2023
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In