18/06/202114:57

Δήμος Πύργου: Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην αποκοπούν οι τουρίστες της κρουαζιέρας από τις τοπικές επιχειρήσεις

ΠΥΡΓΟΣ 16/6/2021

(Ομόφωνο) ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«Λόγω των κανονισμών που ακολουθούν οι εταιρείες κρουαζιέρας στην μαζική τους πλειοψηφία, παρατηρείται το φαινόμενο όπου τουρίστες φεύγουν αμέσως μετά την αποβίβασή τους προς άλλους χερσαίους προορισμούς με οργανωμένες εκδρομές. Οι επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς δεν είναι στη «λίστα» των εταιρειών, και στο σημείο αυτό ζητάμε την αρωγή σας.

Επιθυμούμε τη συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού ώστε να υπάρξει μια καλύτερη συνεννόηση με τα κλιμάκια των εταιρειών κρουαζιέρας ώστε να βρεθεί τρόπος, τηρουμένων πάντα όλων των υγειονομικών μέτρων, στο μέτρο μιας λογικής και όχι «αποστειρωμένης» επιβίβασής τους ώστε η κρουαζιέρα να μην ξεκοπεί τελείως από την τοπική οικονομία.

Θεωρούμε μεγάλη ανάγκη την άμεση παρέμβαση, για τη διαμόρφωση εκείνου του πλαισίου που θα αφήνει τα πλοία κρουαζιέρας να προσεγγίζουν και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση από τους ταξιδιώτες παντού, προκειμένου κι ο κλάδος των επαγγελματιών και οι εργαζόμενοί τους να μην συνεχίσουν να πλήττονται οικονομικά για μια ακόμη χρονιά».

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα