16/02/202113:22

Δήμος Πύργου: Το “Παρτέρι της ευχής” έστειλε ελπίδα και αγάπη! (photos)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
Το “Παρτέρι της ευχής” έστειλε ελπίδα και αγάπη!
Παρά το τσουχτερό κρύο και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η θέρμη στην καρδιά όλων που συγκεντρώθηκαν στο “Παρτέρι της ευχής” το απόγευμα της Δευτέρας, Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, έστειλε το πιο ζεστό μήνυμα σε όλα τα παιδιά που δίνουν την άνιση μάχη με τον καρκίνο και τις οικογένειές τους που ανεβαίνουν μαζί τους το Γολγοθά.
Παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου Μπαχού πραγματοποιήθηκε η γεμάτη ευαισθησία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και το Γραφείο Εθελοντισμού. Δεκάδες πολίτες έδωσαν το «παρών», και όλοι μαζί φύτεψαν συμβολικά ένα λουλούδι στο πάρκο της πλατείας κάνοντας μια ευχή για όλα τα παιδιά που νοσούν, να βγούν νικητές της ζωής.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι
“Η σημερινή μέρα δηλώνει μια μάχη, που ενώ παλαιότερα φαινόταν άνιση, σήμερα με την βοήθεια της επιστήμης τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Απαιτείται όμως επαγρύπνηση, αλληλεγγύη και βοήθεια σε αυτά τα βλαστάρια τα οποία διαλέγει δυστυχώς η επάρατος” δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι
“Συμβολικά φυτέψαμε λουλούδια στο πάρκο της πλατείας για να δείξουμε ότι δίνουμε μια μάχη να ανθίσουν όλα τα λουλούδια, όλα τα παιδιά. Αυτό σημαίνει υγεία. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στη ζωή, στο θάνατο, στην υγεία και την αρρώστια. Εκεί δεν υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά απόλυτη ισότητα.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο
Ο Δήμος Πύργου, ως κοινωνικός θεσμός συνεχίζει να παρεμβαίνει δραστικά, συμβολικά, επικοινωνιακά στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεοφιλέστατο που ήταν μαζί μας, τον Σεβασμιότατο και όλο τον κλήρο που πάντα είναι μαζί μας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Είμαστε ένας ζωντανός κοινωνικός ιστός στην αλληλεγγύη, τον πολιτισμό, την οικολογία, στις πτυχές της καθημερινότητας που ουσιαστικά είναι το χρώμα και το αλάτι της ζωής” κατέληξε ο κ. Αντωνακόπουλος.
Ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον Δήμαρχο Πύργου γι’ αυτή την πρωτοβουλία και φυτεύοντας ο ίδιος ένα λουλούδι, ευχήθηκε υγεία για όλα τα παιδιά.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο
Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν, ο βουλευτής Ηλείας ΝΔ Αντρέας Νικολακόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος, ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου Γιώργος Καραστέργιος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Τζανέτου, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Σωτηρόπουλος, καθώς επίσης τα μέλη των Συλλόγων, Νέων Καταραχίου και “Πύργος όλοι μαζί”.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Την εκδήλωση χαιρέτισαν με προβολή βίντεο, η πρόεδρος του Συλλόγου “Ελπίδα” Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η πρόεδρος της “Φλόγας” Τασία Παπαϊωάννου και η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του ΠΓΝΠ-γιατρός παιδοαιματολόγος- Αφροδίτη Γκινοπούλου.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι
* Το Γραφείο Εθελοντισμού ευχαριστεί θερμά τον κ. Κανδρή για τα φυτά που προσέφερε, τον κ. Παναγόπουλο για την ηχητική εγκατάσταση, τον κ. Κρέμη για την κατασκευή της ταμπέλας, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου δημάρχου Γιώργο Καραστέργιο για την πολύτιμη βοήθειά του, τον σύλλογο Νέων Καταραχίου και τον Σύλλογο “Πύργος όλοι μαζί”.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και δρόμος
Μπορεί να είναι εικόνα στέκεται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "To παρτέρι της Ευχής 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ KATA ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ.ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ"
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, λουλούδι, εξωτερικοί χώροι και δέντρο
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα