28/12/202016:50

Δήμος Ζαχάρως: Διαγραφή μέλους από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας στο Δήμο

Στη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου και εντεταλμένου συμβούλου τουρισμού, κ. Παναγιώτη Παναγόπουλου, από τη δημοτική παράταξη «Νέα Δημοτική Αρχή», που αποτελεί τη δημοτική αρχή, προχώρησε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κ.  Κωνσταντίνος  Αλεξανδρόπουλος με ψήφους: υπέρ 13, κατά 0, παρόντες 2 και απών 1. Σύμφωνα με το πρακτικό διαγραφής, στις 23 Δεκεμβρίου 2020, συνήλθε σε συνεδρίαση εκ περιφοράς, η Δημοτική Παράταξη «Νέα Δημοτική Αρχή», στο Γραφείο του Δημάρχου, εξαιτίας των  περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας  του covid 19, κατόπιν προσωπικής προσκλήσεως εκάστου των συμβούλων της πλειοψηφίας, από το Δήμαρχο Ζαχάρως και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δημοτική Αρχή», με μοναδικό θέμα την πρόταση του Δημάρχου για τη διαγραφή του κ. Παναγιώτη Παναγόπουλου από μέλος της Δημοτικής Παράταξής, καθότι, όπως αναφέρεται στο πρακτικό διαγραφής του:

«η συμπεριφορά και η στάση του κ. Π. Παναγόπουλου στρέφεται εναντίον του Δημάρχου, της παράταξης και ο ίδιος λειτουργεί ως αντιπολίτευση μέσα στην ίδια την παράταξή μας, αδιαφορώντας για όσα έχουμε συναποφασίσει ως παράταξη και ως δημοτικό συμβούλιο, όσον αφορά στην ταχύτερη, κατά το δυνατό,  λειτουργία του «ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ», σύννομα και χωρίς να υπάρξει η ελάχιστη πιθανότητα εμπλοκής του Δήμου μας σε νέες δικαστικές περιπέτειες και αγωγές αποζημιώσεων, το οποίο, άλλωστε, αποτελεί επιθυμία κάθε δημότη της Ζαχάρως».

Μετά τη λήψη της απόφασης, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «σε δημοσίευμα του στην εφημερίδα «Πρώτη», στις 16 Δεκεμβρίου 2020, ο κ. Π. Παναγόπουλος δε διστάζει να διαχωρίσει τη θέση του από την κεντρική πολιτική γραμμή της  Δημοτικής Αρχής όσον αφορά το Π.Δ. και τη διαδικασία για την προώθηση λειτουργίας του «Παρά θιν αλός», παρότι γνωρίζει τη θέση μου, την οποία ομόφωνα  απεδέχθη το Δημοτικό Συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένης και της δικής του ψήφου. Βάσει όσων αναφέρει στο δημοσίευμα καθίσταται ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμεί την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος, αντίθετα  προς τη θέση της παράταξής μας και την  επιθυμία της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών του δήμου μας, οι οποίοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ακύρωση του Π.Δ. αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τόπου μας. Μήνες τώρα ασκεί προσωπική πολιτική, αποστασιοποιημένος από την πολιτική της παράταξης, με την οποία εξελέγη παραπληροφορεί τους δημότες για το μείζον αυτό ζήτημα και καταφέρεται εναντίον μου με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς».

Σημειώνει, επίσης: «είναι χρέος μου η διαφύλαξη των συμφερόντων του δήμου και η παρεμπόδιση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που συσκοτίζουν την πραγματικότητα και θέτουν σε κίνδυνο την ενότητα της Δημοτικής ομάδας μας,  η οποία δεσμεύτηκε ότι με σθένος και ανιδιοτέλεια θα υπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών. Η στάση του κ. Παναγόπουλου λειτουργεί σε βάρος των στόχων που ως Δημοτική Αρχή θέσαμε εξαρχής, γι’ αυτό η δημοτική ομάδα μας αποφάσισε τη διαγραφή του».

Ο  Δήμαρχος Ζαχάρως

Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα