Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική VIRAL στο διαδίκτυο

ΕΦΕΤ: Χρήσιμες συμβουλές για το Πασχαλινό τραπέζι

15/04/2020
0 0
ΕΦΕΤ: Χρήσιμες συμβουλές για το Πασχαλινό τραπέζι
12
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Με μια ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ προχωρά σε χρήσιμες συμβουλές για το Πασχαλινό τραπέζι, με στόχο την προστασία της υγείας του καταναλωτή. Όπως επισημαίνει, τις ημέρες του Πάσχα, οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες οδηγούν σε αύξηση της ζήτησης και στην κατανάλωση συγκεκριμένων κατηγοριών τροφίμων κυρίως ζωικής προέλευσης.

Η σωστή επιλογή τους, η έγκαιρη μεταφορά τους στο σπίτι και οι ορθοί χειρισμοί στη συντήρηση στο οικιακό ψυγείο και στο μαγείρεμα αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής διατροφής με βάση τη μεσογειακή δίαιτα.

Μετά την ανακοίνωση σχετικά με τα τρόφιμα εν όψει πανδημίας, ο ΕΦΕΤ θέτει υπόψη των καταναλωτών ορισμένες χρήσιμες συμβουλές και βασικές οδηγίες για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων που προτίθενται να καταναλώσουν ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Οδηγίες του ΕΦΕΤ για κρέατα και αβγά

  • Οι αγορές είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται σε επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς, διότι αυτές οι επιχειρήσεις διαθέτουν νόμιμες άδειες.

ΕΦΕΤ ανακοινώσεις

  • Όταν αγοράζουμε κρέας, αυτό πρέπει να είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή σε ψυχόμενες προθήκες που τηρούν ορθά τις θερμοκρασίες ψύξης και όχι εκτός ψυγείου, ούτε εκτεθειμένο σε σκόνη, έντομα, μικρόβια και περιβαλλοντικούς ρύπους.
  • Πρέπει να δίνουμε προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου από όπου προμηθευόμαστε τρόφιμα.
  • Πρέπει να εξετάζουμε προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων και τις ενδεικτικές πινακίδες πώλησης.

Κατά την προμήθεια αμνοεριφίων, σπλάχνων και κρέατος πρέπει να προσεχθούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα τυρκουάζ (λαμπρό κυανούν) και ωοειδές σχήμα.
  • Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες φέρουν την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας σε χρώμα καστανό.
  • Κάθε σφάγιο πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του.
  • Τα σπλάχνα δεν πρέπει να φέρουν οζίδια και κύστεις, ούτε να παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον.
  • Επιπλέον, στα κατεψυγμένα, πρέπει να εξετάζεται η ημερομηνία κατάψυξης και λήξης του προϊόντος.

Κατά την προμήθεια νωπών αυγών πρέπει να προσεχθούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Εξετάζουμε τις προβλεπόμενες ενδείξεις στη συσκευασία, όπως την ημερομηνία ωοτοκίας, την ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης και την ημερομηνία λήξης.

ΕΦΕΤ συμβουλές για τρόφιμα

  • Διατηρούμε τα αυγά σε σκιερό και δροσερό χώρο για να συντηρηθούν σωστά.

Κατά την προμήθεια σοκολατένιων αυγών πρέπει να προσεχθούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Για την αγορά σοκολατένιων αυγών που προσφέρονται κυρίως σε παιδιά, ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής κατά τη συντήρηση, την έκθεση και τη διάθεση σε σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων.
  • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους γονείς στο περιεχόμενο των σοκολατένιων αυγών, όπως παιχνίδια μικρών διαστάσεων (καθώς μπορεί να προκληθεί πνιγμός σε παιδιά μικρής ηλικίας), στην υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης (σοκολάτα γάλακτος ή υγείας) και στην ημερομηνία ανάλωσης.

Για τις βαφές των αυγών σημειώνονται τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Οι χρησιμοποιούμενες διακοσμητικές βαφές αυγών να είναι οι επιτρεπόμενες.
  • Να βάφονται μόνο τα αυγά που έχουν παραμείνει ακέραια κατά το βρασμό.
  • Να ακολουθούνται οι οδηγίες χρώσης που αναγράφονται στη συσκευασία.

ΣχετικάΆρθρα

Αγία Βαρβάρα: Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς στην Αττική – Ένας νεκρός
ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Βαρβάρα: Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς στην Αττική – Ένας νεκρός

3 Ιουλίου 2022
Κοινωνικός Τουρισμός: Τι αλλάζει σε σχέση με πέρυσι στο φετινό πρόγραμμα– Πού αποσκοπούν τα έξτρα μπόνους
ΕΛΛΑΔΑ

Travel pass: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το voucher των 150 ευρώ

3 Ιουλίου 2022
Πύργος: Βρέθηκε νεκρός 56χρονος σε προχωρημένη σήψη μέσα στο σπίτι του – Τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν ο θάνατός του
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ασύλληπτη τραγωδία ύστερα από τροχαίο – Τρεις άνθρωποι «χάθηκαν» στην άσφαλτο και ένας τραυματίας

3 Ιουλίου 2022
Αττική: Συνελήφθη 35χρονος που πυροβολούσε στον αέρα από ταράτσα κτιρίου στην Αγ. Βαρβάρα
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Συνελήφθη 35χρονος που πυροβολούσε στον αέρα από ταράτσα κτιρίου στην Αγ. Βαρβάρα

3 Ιουλίου 2022
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In