29/09/202118:27

Ελληνικό Ωδείο Πύργου: Η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Μουσική και φέτος στο Ωδείο

Συνεχίζεται η επιτυχημένη λειτουργία της  ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ η οποία ανήκει στις αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές.

 

Το μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής  εκτός από τη Θεωρία και την Πράξη,  περιλαμβάνει την Ιστορία της Βυζαντινής Μουσικής, τη Λειτουργική, το Τυπικό και την Υμνολογία, καθώς και την Απαγγελία Εκκλησιαστικών Αναγνωσμάτων.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει πτυχίο Ιεροψάλτου και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής αναγνωρισμένο από το κράτος,  δίνοντας εξετάσεις σε εγκεκριμένη Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Ωδείου.

Στο Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου διδάσκονται στα πλαίσια της ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ τα όργανα Βιολί, Σαντούρι, Κλαρίνο, Κρουστά  & Τραγούδι. Οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή – γνωριμία  με τον πλούτο της Παραδοσιακής μας μουσικής καθώς η ύλη επιλέγεται με ανθρωπολογικά και εθνομουσικολογικά κριτήρια που συνδέονται άρρηκτα με τα τοπικά μουσικά ιδιώματα, διατηρώντας την εθνική μας μνήμη και συνείδηση.

Με την νέα σχολική χρονιά στον Μουσικό Σύλλογο «ΟΡΦΕΥΣ» – Ελληνικό Ωδείο Πύργου, συνεχίζεται η προσπάθεια στα δύο νεοσύστατα ερασιτεχνικά χορωδιακά τμήματα του εργαστηρίου Βυζαντινής-Εκκλησιαστικής μουσικής, το ένα για  παιδιά και εφήβους και το δεύτερο για ενήλικες, καθώς και στο τμήμα παραδοσιακής ορχήστρας.

Η συγκρότηση ενός μικρού παιδικού Βυζαντινού χορού θα αποτελέσει τη ζύμη για την προσέλκυση και την παρότρυνση κι άλλων παιδιών για να ασχοληθούν με τη Βυζαντινή μουσική.

Στο τμήμα ενηλίκων θα συμμετάσχουν, όσοι τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη στην Εκκλησιαστική -Βυζαντινή Μουσική και θέλουν να ασχοληθούν με αυτήν, καθώς και στην Παραδοσιακή Ορχήστρα όσοι μπορούν να ανταποκριθούν μουσικά σε αυτό το κάλεσμα.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:

  1. Ο τ. Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού και καταξιωμένος καθηγητής & σολίστ Παραδοσιακής Μουσικής Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, όπου διδάσκει παραδοσιακό Βιολί και Τραγούδι.

Ο Θεολόγος, και Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Πύργου, Νικόλαος Παπαδημητρίου. Βυζαντινή Μουσική, Λειτουργική, Υμνολογία, Τυπικό, Απαγγελία Αναγνωσμάτων, Ιστορία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Ο έμπειρος σολίστ Φώτης Τζανέτος παραδοσιακό κλαρίνο,

 

Η νέα ταλαντούχα μουσικός και σολίστ Παναγιώτα Γεωργοπούλου Σαντούρι.

 

Η ΠΑΤΡΩΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

 

Πληροφορίες-εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου   κάθε απόγευμα 17:00 – 21:00 & Σάββατο 10:00 – 13:00, τηλ.: 26210-33179

https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα