20/06/201921:29

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019 στην Αρχαία Ολυμπία: Όταν η μουσική παντρεύεται αρμονικά με το χορό…

-Mουσικοχορευτική παράσταση από τη σχολή χορού «Νατάσσα Ζουμή Αγγελακοπούλου» και τους «Diminuita» την Παρασκευή και βραδιά ρεμπέτικου το Σάββατο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, σας προσκαλούμε σε μια βραδιά μουσικής και χορού, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 9:30 το βράδυ, στο θέατρο Δρούβα στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού «Νατάσσα Ζουμή-Αγγελακοπούλου» θα παρουσιάσει μια εις βάθος χορογραφική μελέτη, εξελικτικά, από τις μικρές ηλικίες μέχρι τις μεγαλύτερες, με χορογραφίες εμπνευσμένες από την μουσική πολυμορφία των Ευρωπαϊκών πολιτισμών.

Την επίσημη ομάδα χορού της σχολής έχει χορογραφήσει η Τατιάνα Λοβέρδου, διευθύντρια της επαγγελματικής σχολής DANSARTE Πάτρας. Πρόκειται για ένα υπέροχο θέαμα σύγχρονου χορού στο οποίο θα συμμετάσχει και η δική της επαγγελματική ομάδα.

Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με το ντουέτο «Diminuita Swing» από την Αθήνα σε swing ρυθμούς.

 

Λίγα λόγια για τη σχολή χορού «Νατάσσα Ζουμή Αγγελακοπούλου»

Η σχολή χορού «Νατάσσα Ζουμή Αγγελακοπούλου» λειτουργεί στην πόλη του Πύργου από το 1995 και είναι αναγνωρισμένη από το υπουργείο Πολιτισμού. Στην σχολή διδάσκονται τα μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου (contemporary) χορού.

Στόχος της σχολής είναι να προωθήσει την ενασχόληση των μαθητριών με το χορό σε υψηλό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται και με την διδασκαλία από καθηγητές επαγγελματικών σχολών, όπως της σχολής DANSARTE Τατιάνας Λοβέρδου στην Πάτρα, που θα παρουσιαστεί και η εργασία τους στην εκδήλωση, καθώς και με σεμινάρια από καθηγητές της Κρατικής σχολής χορού.

Μαθήτριες μετά από την φοίτησή τους στη σχολή μας μπαίνουν στην διαδικασία προετοιμασίας για τις εξετάσεις στις επαγγελματικές σχολές.

Με την παρουσίαση στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Αρχαία Ολυμπία στις 21 Ιουνίου κλείνουμε μια όμορφη και δημιουργική χρονιά, με ευχές για καλό καλοκαίρι και σας προσκαλούμε από αρχές Σεπτέμβρη για να φορέσουμε πάλι τα παπούτσια του χορού σε νέες περιπέτειες!

Λίγα λόγια για τους DIMINUITA

Με αρχή το 2007, oι Diminuita έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε μουσικούς χώρους και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και από το 2010 ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και στην Ευρώπη (με εμφανίσεις σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Πολωνία, Γερμανία). Κορυφαίες στιγμές των εμφάνισεων αυτών ήταν οι συμμετοχές τους  στο Djangofolllies Festival 2014, στο Django@Liberchies Festival στη γενέτειρα του D.Reinhardt στο Βέλγιο στο International Gypsy Jazz Meeting στο Wroclaw της Πολωνίας το 2012 και φυσικά το Djangofest της Αθήνας από το 2010 μέχρι σήμερα.

Παρουσιάζουν συνθέσεις του Django Reinhardt και άλλων συνθετών της εποχής καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος, από τον πρώτο τους επίσημο δίσκο με τίτλο ‘a-rhythmology’, με έμφαση στον καθαρό, φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων και στην ελευθερία της μουσικής, αυτοσχεδιαστικής έκφρασης.

Παίζουν κιθάρες και τραγουδούν: Γιώργος Παπαδογιάννης & Έφη Σαράντη

www.diminuita.com

hello@diminuita.com

 

Ρεμπέτικα το Σάββατο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας

Το Σάββατο 22 Ιουνίου, και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Παλιού Δημαρχείου μουσική εκδήλωση με ρεμπέτικο – λαϊκό πρόγραμμα με το μουσικό σύνολο Ντιμινουίτα Ρεμπέτικα.

Ο Γιώργος Παπαδογιάννης και η Έφη Σαράντη το 1996, αποφάσισαν να φτιάξουν το πρώτο τους ντουέτο με μπουζούκι και κιθάρα και μ’ αυτό συνέχισαν να εμφανίζονται επαγγελματικά, αλλά και παρουσίασαν πολλές “ιδιαίτερες” παραστάσεις.

Έχουν εμφανιστεί σε πάρα πολλές σκηνές και χώρους στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, στο Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Οι παραστάσεις τους διακρίνονται από την άριστη επιλογή των κομματιών μουσικά, στιχουργικά και ηχοχρωματικά, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στο ύφος των οργάνων που χρησιμοποιούν κάθε φορά, στην πιστότητα όσον αφορά την εκτέλεση και στο ύφος, την εποχή και το χαρακτήρα των κομματιών, αλλά και στην άρτια μουσική εκτέλεση.

Εστιάζουν συνήθως στα λιγότερο γνωστά ρεμπέτικα τραγούδια, γνωστών συνθετών(Τσιτσάνης, Μητσάκης, Καλδάρας, Χιώτης κτλπ) κυρίως απο το 1945 ως το ’55.

Παίζουν και τραγουδούν: Γιώργος Παπαδογιάννης-μπουζούκι & Έφη Σαράντη-κιθάρα

 

Διοργάνωση:

Collectiva Artenativa – Πλανώδειο – Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού «Νατάσσα Ζουμή-Αγγελακοπούλου» – Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Mε την ευγενική χορηγία: Marika Botanicals & Hotel Ilis Ancient Olympia

#EuropeanMusicDayAncientOlympia

#europeanmusicday

#emd2019

#EMD20

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα