23/07/202011:03

Ιερός Ναός Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου: Στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί θερμή προσευχή και θα ανάψουν κεριά για την Αγία Σοφία

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΡΜΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΚΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!

Αγαπητοί μας φίλοι και πιστά μέλη της Ενορίας μας, με βαθύτατη θλίψη όλος ο Χριστιανικός και πολιτισμένος κόσμος βλέπουμε την νέα Ιεροσυλία που οι Τούρκοι επιχειρούν εις βάρος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, μετατρέποντας την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί που αποτελεί ύβρη και πρόκληση κατά των Χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα που όλοι μιλάμε για δικαιώματα, για πολιτισμό, για ελεύθερα μνημεία, ο Ναός της Αγίας Σοφίας με μίσος, με πάθος και φανατισμό μετατρέπεται σε τουρκικό Τζαμί.

Εκεί που λατρευόταν ο Τριαδικός Θεός, εκεί που αναιμάκτως θυσιαζόταν ο Εσταυρωμένος και Αναστάς Χριστός, ο μόνος αληθινός Θεός μας, εκεί τώρα θα λατρεύεται ο Αλλάχ… Ό,τι και να γίνει, όμως, στη συνείδηση όλων των Ορθοδόξων, άπαξ και καθαγιαστεί η Αγία Τράπεζα με Λείψανα Αγίων, το οικοδόμημα είναι Χριστιανικός τόπος λατρείας για πάντοτε. Θα παραμένει όχι μόνο μοναδικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και Κιβωτός της Εκκλησίας και του γένους μας. «Άπαξ Ναός-Εσαεί Ναός».

Αυτή την στιγμή όμως δεν έχουμε άλλα όπλα να αντιτάξουμε ως Έλληνες και ως πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί παρά μόνον το όπλο της Προσευχής! Ας προσέλθουμε την Παρασκευή το βράδυ και με πίστη, ας ικετεύσουμε την Υπέρμαχο Στρατηγό να μη λησμονήσει τον λαό και την Ορθοδοξία μας και ας διαμαρτυρηθούμε έτσι πνευματικά στον βαρβαρισμό που η εποχή μας και οι Μεγάλες Δυνάμεις για μία ακόμη φορά επιτρέπουν να επικρατεί.

Σας προσκαλούμε και σας παρακαλούμε θερμά να προσέλθετε το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου και ώρα 8:00 μ.μ. προκειμένου να ενώσουμε τις προσευχές μας, σύμφωνα με την σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ έτσι ώστε η απόφαση αυτή να ανακληθεί άμεσα και πολύ σύντομα να επανέλθει τουλάχιστον το πρότερο καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μουσείου, που εξασφάλιζε την Οικουμενική ακτινοβολία του μνημείου!.

Σημαίνει ὁ Θεός, σημαίνει ἡ γῆς, σημαίνουν τὰ ἐπουράνια,
σημαίνει κι ἡ Ἁγιά-Σοφιά, τὸ μέγα μοναστήρι,
μὲ τετρακόσια σήμαντρα κι ἑξήντα δυὸ καμπάνες,
κάθε καμπάνα καὶ παπᾶς, κάθε παπᾶς καὶ διάκος.
Ψάλλει ζερβὰ ὁ βασιλιάς, δεξιὰ ὁ πατριάρχης,
κι ἀπ᾿ τὴν πολλὴ τὴν ψαλμουδιὰ ἐσειόντανε οἱ κολόνες.
Νὰ μποῦνε στὸ χερουβικὸ καὶ νά ῾βγει ὁ βασιλέας,
φωνὴ τοὺς ἦρθε ἐξ οὐρανοῦ κι ἀπ᾿ ἀρχαγγέλου στόμα:
«Πάψετε τὸ χερουβικὸ κι ἂς χαμηλώσουν τ᾿ Ἅγια,
παπάδες πᾶρτε τὰ ἱερὰ καὶ σεῖς κεριὰ σβηστῆτε,
γιατί ῾ναι θέλημα Θεοῦ ἡ Πόλη νὰ τουρκέψει.
Μόν᾿ στεῖλτε λόγο στὴ Φραγκιά, νὰ ῾ρθοῦν τρία καράβια,
τό ῾να νὰ πάρει τὸ σταυρὸ καὶ τ᾿ ἄλλο τὸ βαγγέλιο,
τὸ τρίτο τὸ καλύτερο, τὴν ἅγια Τράπεζά μας,
μὴ μᾶς τὴν πάρουν τὰ σκυλιὰ καὶ μᾶς τὴ μαγαρίσουν».
Ἡ Δέσποινα ταράχτηκε καὶ δάκρυσαν οἱ εἰκόνες.
«Σώπασε κυρὰ Δέσποινα, καὶ μὴ πολυδακρύζῃς,
πάλι μὲ χρόνους, μὲ καιρούς, πάλι δικά μας θά ῾ναι».

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα