17/07/201916:32

Καταγγελία της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης (Α.Ρ.ΠΑ) για άδικη δίωξη Διευθυντή Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία

Καταγγελία της Α.Ρ.ΠΑ Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβαση για άδικη δίωξη Διευθυντή Σχολείου

«Διευθυντής σχολείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παραπέμπεται από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας στο Α΄ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περ/κής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας με την κατηγορία ότι υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα. Πιο συγκεκριμένα κατηγορείται για παραπτώματα «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας και αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος», γιατί αρνήθηκε να υπογράψει το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής των εργασιών του σχολείου του, όπως του ζητήθηκε από την Διεύθυνση Παιδείας και δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πύργου.

Ο συνάδελφος, όπως ενημέρωσε σε συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, αρνήθηκε και εξακολουθεί να αρνείται να υπογράψει το εν λόγω πρωτόκολλο γιατί:

  • δεν ενημερώθηκε ποτέ από τον Δήμο Πύργου ότι έχει συγκροτηθεί επιτροπή παραλαβής του έργου στην οποία έχει οριστεί ο ίδιος ως μέλος της αλλά αυτό το έμαθε από το Πρωτόκολλο Παραλαβής και ούτε είχε κληθεί – όπως από το νόμο επιβάλλεται – σε κάποια σχετική διαδικασία, όπως την περιγράφει το Πρωτόκολλο Παραλαβής.
  • Επίσης γι αυτό το λόγο(επειδή δεν γνώριζε) δεν ήταν παρών στην οριστική παραλαβή εργασιών του σχολείου και δεν γνωρίζει αν και πότε αυτή συντελέστηκε, δεδομένου ότι στις 29-10-2018,που σύμφωνα με το πρωτόκολλο παραλαβής έγινε η διαδικασία παραλαβής, το σχολείο λειτούργησε κανονικά και μια τέτοια διαδικασία θα ήταν εμφανής και αντιληπτή όχι μόνο από τον ίδιο, που ήταν εκεί για την καθημερινή εκπλήρωση των καθηκόντων του, αλλά και από τα άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας. Του ζητούν λοιπόν να υπογράψει για μια διαδικασία που δεν γνώριζε και στην οποία δεν ήταν παρών.

Η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Β/βάθμιας  Εκπ/σης του Δ. Πύργου, παρά τις τουλάχιστον διαφαινόμενες ανεπάρκειες ως προς το σύννομο της διαδικασίας, σε συνεδρίαση της, στην οποία τα μέλη που υπογράφουν δεν ήταν όλα παρόντα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ζήτησε την τιμωρία του συγκεκριμένου Διευθυντή από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ΔΔΕ Ηλείας αντί να δει την ουσία του θέματος και να στηρίξει τον συνάδελφο για τη δικαιολογημένη στάση του επέλεξε πατώντας σε νομικίστικα τερτίπια να τον παραπέμψει παραπέρα για «πειθαρχικά παραπτώματα».

Μετά από αυτήν την άδικα αρνητική εξέλιξη για τον συνάδελφο:

  • Επιρρίπτουμε ευθύνες στη ΔΔΕ γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν «είδε» την ουσία του ζητήματος.
  • Θεωρούμε ότι οι Διευθυντές των σχολείων δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργούν ως απλά εκτελεστικά όργανα οποιασδήποτε Δημοτικής ή Διοικητικής Αρχής, και μάλιστα σε περιπτώσεις όπως αυτή που αποσιωπάται επιμελώς η ουσία της δίωξης του συναδέλφου και οι νόμοι εφαρμόζονται «κατά το δοκούν».
  • Ζητάμε η ΕΛΜΕ Ηλείας και η ΟΛΜΕ να παρέχει κάθε ουσιαστική έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση   στο συνάδελφο με στόχο την ακύρωση της άδικης δίωξής του».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα